Видео

Ангел Ирибозов: Игралният сектор е основен за икономиката на всяка държава /ВИДЕО/

от Стелиан Димитров

18.04.2022BetNews.bg стартира своето тв студио. Водещ е известният журналист Крум Савов, който подчерта, че в предаването ще се канят интересни събеседници, а темите ще отговарят на приоритетите на зрителите.

Първият гост в студиото на BetNews.bg е Ангел Ирибозов, председател на Българската търговска асоциация на производителите и операторите в игралната индустрия и главен изпълнителен директор на Balkan Gaming Expo. Той е заемал висши управленски длъжности в различни дружества в игралния сектор, а също във водещи застрахователни и пенсионно-осигурителни компании.

Операторите от игралния сектор дават алтернатива за свободното време

Ангел Ирибозов е категоричен, че игралният сектор е един от основните за икономиката на всяка държава, тъй като генерира достатъчно приходи за бюджетите на всяка страна по света. Той подчерта, че всички оператори от развлекателния сектор се стремят да дават една алтернатива за свободното време на хората.

„В това число казина, игрални зали, онлайн сектор, производство на игрално оборудване и софтуер – нещо, с което винаги съм казвал, че  България може да се гордее. Защото, производството на игрално оборудване и софтуер, е един високотехнологичен сектор“, обясни още Ирибозов.

Пандемията от ковид-19 доведе до бум на онлайн сектора

Тази тенденция е отчетена за всички сфери, които предлагат онлайн услуги, включително и за онлайн залаганията. Според Ангел Ирибозов пандемията е довела до спад в приходите на хазартния сектор, което бързо ще се компенсира след като отпаднаха ковид ограниченията.

„За мен добър модел е хибридният, който дава възможност както за онлайн залагания, така и за социални контакти в един обект, в който се предлагат различен вид развлечения“, допълни още Ирибозов.

Цялото интервю с Ангел Ирибозов можете да видите тук:

 ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]