Геймблинг

Бъдещето на онлайн хазарта: по-социално и по-ангажирано с играчите

от BetNews

07.03.2024Бъдещето на онлайн хазарта ще бъде по-социално, по-ангажирано с играчите и насочено към техните индивидуални интереси, смятат експерти от хазартния бранш, предава новинарската агенция „Асошиейтед прес“.

Говорейки на конференцията Next.io за онлайн хазарта и спортните залагания, участниците в дискусия казаха, че онлайн хазартът, който е все още в начален стадий след първото си десетилетие, ще трябва да се промени и да се развива, за да оцелее.

Това включва много повече усилия за ангажиране на залагащите с хазартните компании, социалните им медии и обществена дейност.

„Следващото поколение ще се нуждае от нещо различно, ще трябва да правим иновации“, смята Джонатан Дубилет – директор за САЩ на Playtech, производител на софтуер за онлайн хазарт и спортни залагания.

 

Личното изживяване като предизвикателство

 

Джъстин Парк е главен изпълнителен директор на Betty.ca, канадски сайт за онлайн слотове, предназначен за жени. 40 до 45% от бизнеса на сайта идва от жени, които играят слотове. Екипът за обслужване на клиенти на сайта се състои само от жени, за да комуникира по-добре с клиентите.

„Момчетата отговарят по-скоро с една дума, те дори не казват „чао“ – казва Парк – „Жените са много по-бъбриви.“

По думите му компанията осъзнава, че много от нейните клиенти жени искат забавление, на което могат да се насладят бързо и когато им е удобно между професионалните и домашните задължения.

Средната възраст на клиент на Betty.ca е 30 до 40 години, което според него предполага, че

 

остава апетитът към традиционните хазартни продукти, но представени по нови начини.

 

Оливър Бартлет, вицепрезидент на игралните продукти за BetMGM обяснява, че едно от предизвикателствата за бъдещето на онлайн хазарта е да “напаснете” клиентите към това, което ги интересува. И допълва, че алгоритмите или изкуственият интелект може да са в състояние да помогнат на клиентите да навигират лесно сред голямото предлагане на онлайн игри.

Клиентите все повече ще искат „вид лично изживяване“, коментира по време на дискусията Ед Андрюес, главен изпълнителен директор на resorts Digital Gaming.

Основният хазартен продукт, включително слотовете, ще запази същите основни характеристики. “Онлайн хазартът трябва да признае „важността на общността и споделеното преживяване – нека хората играят заедно“, смята Каролина Пелц – главен изпълнителен директор на BeyondPlay, компания за софтуер за ангажиране на играчи в хазарта.ОЩЕ НОВИНИ

image

Зеленски забрани онлайн залаганията за войниците на фронта

Украинският президент Володимир Зеленски подписа декрет, който забранява онлайн залаганията за всички военнослужещи от Военните сили на Украйна (ВСУ), съобщава KyivIndependent. Предложението за забраната идва от Съвета за национална сигурност и отбрана, който настоява за засилване на контрола над игралната индустрия в намиращата се в интензивна военна обстановка държава. Освен тоталната забрана, отнасяща се до […]

image

Баялцалиев пред BetNews: Промените във футбола трябва да се видят незабавно  

Детелин Баялцалиев е бивш футболен съдия. Като асистент рефер е ръководил повече от 550 мача в България и чужбина. С него разговаряхме за промените в българския футбол, които се надяваме да предстоят, както и за проблемите на съдийството у нас. Изборът за президент на БФС „Някои знаеха, че нямат шансове, но се явиха на изборите. […]

image

Молдова позволи рекламата на хазарт, за да подпомогне спорта

Република Молдова ще промени закона за забрана на рекламата на хазарт, който е в сила от няколко години. Това е съобщил министърът на образованието и изследванията Дан Перчун по време на среща с представители на спортните федерации в страната, пише Noi.md. За уверението, дадено от министъра, разказва президентът на молдовската футболна федерация Йон Поалелунджи. „Това, […]