Новини

Българските покер играчи отново покориха Кипър

от Диян Костадинов

24.05.2022Нови големи успехи на родните играчи на фестивала Merit Poker Retro Series Vol.6, който се проведе от 11 до 22 май в казино Мерит в Кипър. Гарантираните наградни фондове от над 5 милиона долара очаквано привлякоха стотици участници, включително и някои от най-изявените български играчи.

Фахредин Мустафов – Фери Снимка: fb Merit Poker / фотограф Oleg Novruzov

Успехите започнаха още с първия турнир – $2,200 NL Warm-Up, където Фахредин Мустафов – Фери се справи блестящо. Той доминираше като чип лидер още от началото на финалната маса  и удържа челната позиция до заключителната част. С A♠K♥ той успя да отстрани Mario De La Grana, който влезе All In с Q♠9♠. Отвори се борд K♠4♣6♣A♦K♣ и очаквано Марио отпадна на 5-то място, а Фахредин прибави още 16 блайнда към чиповете си.  След това, отново с Асо и Поп (A♥K♦), той отстрани от турнира и Erez Moshe Walerstein, който беше с A♠2♣ . Бордът от  10♣10♠7♠4♥Q♥ отпрати Ерез на 3-то място, а Фери влезе в директна надпревара за първото място. 

Въпреки, че бе с огромно преимущество в чиповете, Фахредин направи сделка с опонента си, за да си поделят парите, като оставиха допълнително да играят за 10 хил. долара и шампионската титла. За съжаление той загуби няколко префлоп All-in и така се стигна до последната ръка, в която то бе фаворит с K♦6♣ срещу 5♦4♠ за опонента му Denis Golomedov. Флопа 9♠9♥7♦ беше обещаващ, но на търна се отвори 5♥ и така Фери остана на 2-ро място и спечели $140,985. Това е ново страхотно негово представяне в Кипър, като му пожелаваме успешната серия да продължи и занапред.

В турнира се включиха 319 играчи, които направиха 162 ри-ентрита и така наградният фонд надхвърли 885 хиляди долара.

Добрите новини продължиха на $10,500 NL High-Roller Event 8-max. Там погледите ни бяха насочени към Лъчезар Петков, който премина към втория ден на турнира 14-ти по чипове. Събитието бе с входна такса от $10,500 и в него се включиха 50 играчи, като имаше и 15 ри-ентрита, а наградният фонт достигна $598,000. Лъчезар подобри представянето си и достигна до финалната маса вече 4-ти по чипове (829 000, при 1 407 000 за чип лидера Anatoly Nikitin).

Лъчезар Петков с шампиона Bedir Снимка: fb Merit Poker

Три часа по-късно при 7 оставащи в играта Петков спадна до 6-то място с 320 000 чипа. Така малко по-късно се стигна до ръка, в която той влезе All-in с 8♦8♣ срещу A♥Q♣. Това му даваше леко предимство, но още флопът попари надеждите му като се отвориха Асо и Дама. Така при борд A♠Q♥4♣10♦K♠ Лъчезар отпадна на 6-то място, което му донесе награда от $36,980.

Победител на турнира стана Selahaddin Bedir, който прибра награда от $176,500. Втори е Abdelhakim Zoufri, който прибра $124,080, а на трето място се нареди Jelly Moene с $79,230.

Така в последните дни на фестивала дойде ред и на главното събитие: $5,300 NL Main Event.  В него се включиха доста българи, сред които Антон Марков, Красимир Янков, Лъчезар Петков, Фахредин Мустафов и Борис Ангелов. Нещо повече – Борис излезе на позиция чип лидер със стак от 2 547 000 когато в игра бяха останали 85 от общо 398 участници.

Турнирът събра общо 591 ентрита и наградния фонд за разпределение бе $2,760,000. Класиралите се на първите 71 места получаваха награда, но за съжаление Лъчезар Петков отпадна точно на прага и остана 72-ри. Той влезе All in като фаворит в ръката с карти K♥K♠ срещу A♦3♦ , но Асата, които се отвориха на борда 4♦7♠Q♥A♥A♣ , го отстраниха от надпреварата. Малшанс, който му попречи да прибави поне още $9,055 към доброто си представяне.

Така до финална маса от нашите представители достигна само Борис Ангелов. Той започна решаващия последен ден от турнира на 8-мо място от 9 останали в играта до момента с 2 430 000 чипа.

Борис Ангелов  Снимка: fb Merit Poker

Малко по-късно той успя да отстрани на 8-мо място Panagiotis Oikonomidis, който заложи всичко на 6♦6♠, но попадна на K♠K♣ в българина и Ангелов успя да прибави около 10 блайда към стака си. Постепенно обаче чиповете на нашия представител намаляха и така се стигна до последната за него ръка, в която той влезе All in с последните си чипове за около 4 блайнда.  С картите си A♦8♣ Лъчезар имаше голямо предимство срещу A♥3♥ на Matin Talebi, но борда 3♠2♠6♣A♠9♥ съдържаше тройка и това остави Ангелов на 6-то място с награда от $104,605.

Така приключи българското участие на шестото издание на Merit Poker Retro Series в Кипър, в което определено може да се каже, че нашите момчета затвърдиха класата си. Следващият фестивал от сериите е след по-малко от месец: от 16 до 26 юни. Нека не забравяме, че тази година и в България покер страстите ще са горещи и предстоят три издания на сериите Smart Poker Tour, така че ще продължим да следим и представяме най-интересното от случващото се от света на покера в сайта BetNews.bg .ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]