Интервюта

Балканското изложение на игралната и развлекателната индустрия отново събира най-добрите в бранша

от Стелиан Димитров

07.02.2022В BEGE и EEGS ще се включат представители от над 60 държави

Милена Цанкарска е завършила Университета за национално и световно стопанство в София, специалност „Маркетинг и мениджмънт“, степен „Магистър икономист“. Притежава сертификати за завършени квалификационни курсове по пиар, маркетинг, бранд мениджмънт и фирмена репутация и е дългогодишен член на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). В периода 1997–2008 г. е заемала различни позиции като мениджър „Маркетинг и реклама“ в компании от различни сектори. От 2008 г. работи в игралната индустрия и се занимава с организацията на Балканското изложение на игралната и развлекателната индустрия (BEGE) и Източноевропейската конференция на игралната и развлекателната индустрия (EEGS). От юни 2020 г. е мениджър „Бизнес развитие“ в „CиТи Интерактив“, тогава част от групата компании на „СиТи Гейминг“, а от 2021 г. е бранд амбасадор на BEGE.

 

– Подготвяте поредното издание на Балканското изложение на игралната и развлекателната индустрия (BEGE EXPO), което е едно от най-значимите гейминг събития в Европа. С какво ще е по-различно то?

– Първо бих искала да благодаря на Betnews.bg за любезната покана за това интервю. Изключително ми е приятно, че имам възможността да споделя повече информация за водещите инициативи в игралната и развлекателната индустрия – Балканското изложение на игралната и развлекателната индустрия (BEGE) и Източноевропейската конференция на игралната и развлекателната индустрия (EEGS), организирани по инициатива на Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия (БТАПОИИ).

Бих искала да уточня, че вече има сформиран изцяло нов екип от професионалисти с доказан опит в продажбите, маркетинга и организиране на събития, които работят активно за подготовката на предстоящото изложение и конференция този ноември. Подготвя се изцяло нова концепция, която скоро ще бъде представена на българската и международната аудитория с активна кампания в медиите.

Организаторите подготвят богата конферентна програма, отново раздават наградите BEGE

– BetNews.bg щe бъде медиен партньор на BEGE. Ще споделите ли с нас малко повече за програмата и съпътстващите прояви?

– Все още е твърде рано да навлизам в конкретни детайли, но отново ще има богата и наситена конферентна програма с изтъкнати лектори, а на изложението ще участват водещи компании от игралната индустрия. Организаторите планират да проведат утвърдилите се през годините инициативи като годишните БЕГЕ награди за принос в игралната индустрия; стартъп състезание, иновативна зона и зона за презентации; доброволческа и стажантска програма; кариерен център. Планират се и предшестващи онлайн уебинари, в които да се разгледат новостите и тенденциите в индустрията.

– Можем ли да разкрием част от най-новите продукти и услуги, които ще могат да се видят по време на събитието? 

– На този етап все още се оформя концептуалната рамка, но предвид факта, че игралната индустрия е изключително иновативна и технологична, очакваме да бъдат представени всички най-нови продукти и услуги.

– Колко дни предвиждате да продължи?

– Изложението ще продължи в рамките на 2 дни, както и през последните години, тъй като това се установи като успешен модел на провеждане. Конференцията ще се проведе един ден преди самото изложение.

– От кои сектори на игралната индустрия очаквате изложители и от кои страни?

– Изложението и конференцията събират широк спектър от представители на игралната и развлекателната индустрия в това число: производители на игрално оборудване и игрално съдържание за наземни казина; собственици на игрални зали; производители на оборудване и аксесоари за игрални зали; доставчици на съдържание за онлайн казино, спортни залагания и така популярните в последните години е-спортове; водещи онлайн оператори, платформи и агрегатори; компании, предлагащи концепции и продукти в IT сферата и в разплащателните методи; организации, които предоставят консултантски услуги в сферата на игралната и развлекателната индустрия; компании, предлагащи рекламни и маркетинг услуги; медии; собственици на хотелски, спа и развлекателни комплекси; подбор на персонал; охрана и наблюдение; експерти в областта на покер и бинго услугите. Очакваме представители от над 60 държави.

Изложението осигурява нови контакти и възможности за бизнес

– Какви възможности дава изложението за участниците в него?

– Възможност за среща с водещи представители и експерти; участие в наситена съпътстваща програма по време и след изложението. И конференцията, която да затвърди контактите и да отвори нови възможности пред всички нас.

– Миналата година изложението не се състоя, тъй като пандемията от COVID-19 не позволяваше това да се случи. Отложени бяха и други подобни форуми в чужбина. Какво изгуби хазартният бранш от този факт?

– Според мен индустрията съумя да се организира и да продължи събитията в хибридна или изцяло онлайн среда, но живият контакт за мен е ключов и важен, и това, мисля, липсваше на всички. Мисля, че именно общуването на живо носи определена добавена стойност към събитията, която е по-трудно да бъде постигната виртуално.

– Какви противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19 ще съпътстват BEGE ?

– Организаторите следят отблизо ситуацията с COVID-19 в световен мащаб, както и съветите на здравните власти, и напълно ще се съобразят с тях при провеждане на тазгодишните събития.

– В колко категории ще се раздават годишните награди и има ли нови сред тях?

– През 2019 г. категориите бяха 19. Предполагам, че ще се запазят, но предстои да разберем.

– Кои са най-големите успехи от предходните издания на BEGE?

– Бих казала, че най-големият успех е позиционирането на България като водещ технологичен хъб, утвърждаване и популяризиране на родния игрален сектор както на Балканите, така и в Европа. Като цяло двете ни събития са на нивото на най-добрите международни изложения и конференции. Поддържаме високи критерии и имаме репутацията на важен и добър организатор в световен план, което постигнахме с много труд и екипна работа през годините. Тук е мястото да спомена и приноса на колегата Наталия Баевска, с която посветихме над десет години на изграждането и утвърждаването на авторитетния имидж на България и нашите събития в глобалната индустрия. Тази година тя, като професионалист с богат опит, е насочила усилията си към представянето на нашите продукти и услуги на международната сцена. Надяваме се с общи усилия да продължим да надграждаме постигнатите успехи и да отбележим нови през 2022 г. независимо от сложните обстоятелства, които ни наложи пандемията.

Повече информация може да откриете също и на:

FB стр. BEGE 

Fb стр. на EEGS

 ОЩЕ НОВИНИ

image

Швеция глоби онлайн оператор с над 620 хиляди евро заради недостатъчна защита на играчите

Хазартният регулатор в Швеция глоби онлайн оператора Kanon Gaming с над 620 хиляди евро заради множество нарушения. Сред тях е недостатъчната защита на играчи, показващи признаци на прекомерно залагане. Kanon Gaming поддържа в момента четири лицензирани уебсайта в страната. Установените нарушения след проведеното от властите разследване са свързани със задължението за грижа в шведския закон […]

image

Британската комисия по хазарта проверява стотици залози за датата на изборите

Британската комисия по хазарта проверява стотици залози, направени относно датата на изборите в Обединеното кралство. Регулаторът съобщи, че разширява разследването си, след като стана ясно, че няколко представители на Консервативната партия на британския премиер Риши Сунак и приближени до нея са залагали за датата, преди тя да бъде официално съобщена. Комисията разследва „партия за залагания […]

image

Елиминациите на Евро 2024: програма и резултати

Груповата фаза на UEFA EURO 2024 официално приключи и следва да следим и гледаме елиминациите на Европейското първенство. Големите губещи като най-слаби трети отбори са Унгария и Хърватия, които се прибират у дома, като същата съдба сполетя също така и Шотландия, Чехия, Украйна, Сърбия, Албания и Полша. Още на 29-и юни предстои да гледаме срещите […]