Новини

Банско се „пръска“ по шевовете, хазартните оператори очакват добър сезон

от Екип

09.01.2022По-малко от месец след официалния старт на зимния сезон, Банско се радва на двойно повече туристи от миналата година. Хазартните оператори се надяват, че това рязко ще покачи приходите им и така ще компенсират загубите си от последните две години. Вече почти всички зали и казина са отворили врати и посрещат своите клиенти.

Собственици на игрални зали заявиха пред BetNews.bg, че вече се наблюдава ръст на туристите, които предпочитат този вид забавления. Хазартните обекти се посещават предимно от млади хора, има и чужденци, но в залите и казината влизат предимно българите.

Собствениците на казина и зали очакват по-силна година

Този оптимизъм идва от факта, че по Коледа и Нова година, курортът се е изпълнил с туристи. В първите дни на 2022 г. се увеличават и туристическите групи от Англия, Сърбия, Македония и Гърция.

Оказва се, че хората са зажаднели за развлечения, тъй като дълго време бяха ограничени. Управители на хазартни обекти смятат,  че тази година ще е по-силна, независимо от заплахата, която идва от нова епидемична вълна от Омикрон.

Те бяха категорични, че се спазват стриктно съществуващите противоепидемични мерки. В обектите се допускат туристи само с маски, държи се и на дистанцията между клиентите. Осигурени са и  дезинфектанти.

Хазартните оператори смятат, че осигуряването на безопасността на клиентите, ще им помогне да продължат да работят нормално и да привличат нови клиенти.

Ще се превърне ли Омикрон в нова заплаха за хазартния бизнес?

Хората от бранша в Банско са оптимисти и смятат, че увеличаващият се брой на заразени с Омикрон няма да доведе до нов локдаун. Здравните власти в България засега също не дават индикации за втвърдяване на  противоепидемичните мерки в страната. Въведените обаче нови изисквания за влизане в страната вече създават сериозни трудности за чуждестранните туристи, тъй като се изисква освен зелен сертификат и отрицателен PCR. Това отложи с ден пристигането на голяма група англичани, които имаха резервации за Банско. Този случай вероятно няма да се окаже единствен.

Главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев преди дни прогнозира, че до края на януари у нас ще доминира Омикрон, а първо това ще се случи в големите градове и ски центровете.

Официалните данни от последните дни обаче показват, че вече е налице драстичен скок на инфектираните в страната и на практика предположението вече се сбъдва.

С най-много инфектирани са София, Пловдив и Варна, където имаше струпване на големи групи от хора по време на Коледа и Нова година. На четвърто място по брой заразени е област Благоевград, в която попада и Банско.

Въпреки това, хазартните оператори там се надяват, че ако се стигне до нови мерки, те ще касаят ограничения само в работното време. Те смятат, че до затваряне на обекти тази година няма да се стигне, тъй като Омикрон заразява повече хора, но инфекцията протича по-леко. Пред BetNews.bg те споделиха, че не вярват да се допусне провал на трети пореден зимен сезон в Банско.

 ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]