Любопитно

Betnews.bg представя най-известните жени в лотарията

от Екип

31.03.2022Красота, нежност… и няколко милиона долара – с това тези жени даряват феновете на хазарта години наред. Те са лицата на игрите на късмета. Тези, които споделят радостта със спечелилия и тези, които често дори служат като талисмани.

В месеца, посветен на жените, Betnews.bg отново поставя светлината на прожекторите върху дамите, добили популярност и останали в историята на хазарта. Главните героини днес са нежните създания от телевизионния екран, чиято магия се състои именно в това да превръща родените с късмет ентусиасти в милионери.

Йоланда Вега посрещна 2022 г. като пенсионер

Над три десетилетия Йоланда Вега прекара в раздаване на пари и усмивки от малкия екран. 66-годишната телевизионна водеща се превърна в институция на нюйоркската лотария, а причината за това е точно отличителният начин, по който се отнасяше до последно към работата си.

Снимка: Syracuse.com

Йоланда Вега се пенсионира от света на хазарта в началото на настоящата 2022 г. “Бог ме надари с най-прекрасната работа“, заяви тя, след като официално напусна лотарията.

Самата водеща е родена като Йоланда Антекера през 1955 г. Тя е една от общо шестте дъщери на пуерториканско семейство, настанило се наскоро в нюйоркския квартал Бруклин. Първоначално Йоланда започва да работи в библиотека. Четири години след сватбата си с Мигел Вега пък е насърчена да опита късмета си в прослушване за позицията водеща на лотарията в Голямата ябълка. Въпреки че е убедена, че няма да спечели, тя отива на кастинга. А на 5 февруари 1990 г. с изненада научава, че прогнозите й са били грешни и прави първата си поява на екрана. В началните години на кариерата си там, тя се прочува именно като „дамата с късмета“.

Аги Юседли – легенда на Мичиган

В рубриката „момичетата на късмета“ място със сигурност има и Аги Юседли. От мнозина тя е считана за една от ветераните в телевизионните лотарии, като добива дори статут на легенда в Мичиган.

Снимка: Detroit Free Press

„Тя обичаше да я познават като „жената от лотарията“ и да я наричат така“, спомня си неин близък през 2019 г., когато Юседли умира на 79-годишна възраст.

Чаровната блондинка прекарва 35 години в телевизията WDIV-TV, където задачата й е пряко свързана именно с късмета. Юседли обявяваше номерата от лотарията до 2012 г., когато технологиите обезмислиха човешката намеса в този процес.

Освен в обявяването на късметлийски числа тя бе популярна и като една от водещите на риалити предаване от същата телевизия, чиято основна задача отново бе да раздава големи пачки с пари на хората с късмет.

Джени Фалконър удря джакпота с риалити предаване

 Регулярен репортер в сутрешното шоу на британската телевизия ITV, радио водеща в Heart FM на уикенд предавания и носителка на добри новини и тлъсти банкови сметки в Националната лотария на Обединеното кралство – такава бе Джени Фалконър в активните си години на телевизионния екран. Предаването с хазартен привкус с нейно участвие се излъчваше по BBC One, като дебюта си в него Джени Фалконър прави още през 2006 г.

Снимка: Time and Leisure

Първата поява на бъдещата водеща по телевизията обаче идва години по-рано и я поставя в доста по-различна роля – тази на участничка в риалити предаването „Среща на сляпо“ (1994). Именно благодарение на добитата си от шоуто популярност и тя постепенно започва да навлиза все повече в телевизионната гилдия.

Родената край Глазгоу Джени продължава да работи, макар и все по-рядко по телевизията, където най-често днес се появява като гост-звезда. Вместо това Фалконър е съсредоточила усилията си върху повече спортни занимания, като през 2020-а стана новият треньор по бягане в приложението Start 2 Run, където насочва и мотивира другите да започнат и да продължат да тичат.

Карол Вордерман помага с математически прогнози

В първите години на националната лотария в Обединеното кралство с особен интерес зрителите са проследявали специалната рубрика и на Карол Вордерман. В отредените си минути пред камерите, дамата с ум, остър като бръснач, се опитвала да докаже за пореден път, че хазартът е много повече от развлечение и късмет. Вордерман разчитала силно на математиката в рубриката си, като се опитвала да предскаже комбинацията от числата чрез методи на точната наука.

Снимка: DailyNation Today

Встрани от увлечението си към цифрите, Карол е автор на редица книги, посветени на детоксикиращи диети. Освен това тя се занимава и с журналистика, като е домакин и на наградите Гордост на Великобритания.

Хайке Мойрер между гимнастиката и лотарията

Да води лотарията по националната телевизия в родна Германия не е била сред мечтите на Хайке Мойрер като дете. Целите й били съсредоточени в спортната тематика и по-скоро – в гимнастиката. Ето защо – още преди да се покаже на телевизионния екран и да съобщи късметлийските числа, тя се е обучавала и придобила сертификат за треньор в дисциплините, присъщи на гимнастиката.

Снимка: The Latest News

Педагогически опит тя трупа и като учител в продължение на година, в която работи в учреждение за деца със специални образователни потребности. Въпреки това до сериозна кариера в тази посока така и не се стига. А още 1989 г. прави дебюта си като водеща на националната лотария в Германия. Въпреки че тогава не успява да се задържи на позицията, през 2000-а се завръща триумфално и остава в ефира на ZDF общо 13 години.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]