Избор на редактора

БГ футболът се обяви против готвените промени в Закона за хазарта

от BetNews

09.01.2023Деятели на най-популярния спорт у нас определят евентуалното спиране на рекламата на хазартни игри като “катастрофален удар върху българския спорт изобщо”

Българският футбол се обяви против евентуални промени в Закона за хазарта и призова народните представители да не променят настоящия закон. През последните дни бяха обявени намерения на “Демократична България” да внесе изменения, насочени най-вече срещу рекламата на онлайн хазартните игри.

В позиция, публикувана на сайта си, от БФС определят законодателната инициатива, като “катастрофален удар върху българския футбол и българския спорт изобщо“. А причината – хазартните компании са най-големите спонсори на клубовете – на фона на отсъстващата държава и нови рестрикции може да доведат до фалити.

Хазартният бранш подписа меморандум за социално отговорна реклама
ПРОЧЕТИ

Българският футболен съюз категорично осъжда тиражираните намерения за бъдещи промени в закона, засягащ рекламирането на хазартните и бетинг компании у нас. Този пореден опит за печелене на политически дивиденти отчитаме като потенциален катастрофален удар върху българския футбол и българския спорт изобщо“, пишат от футболния съюз.

С позиция излязоха и от Професионалната футболна лига, която бе изпратена и до президента Румен Радев: “Ръководството на Българската професионална футболна лига е силно обезпокоено и загрижено от индикациите свързани с подготвяни предложения за промени в Закона за хазарта, което би засегнало пряко професионалните футболни клубове в България“, обявиха от лигата.

Хазартът спира да съобщава размерите на парични и предметни награди в рекламите си
ПРОЧЕТИ

Коментар по темата направи и Стилиян Петров, който заяви, че футболните хора в България трябва обяснят на “вносителите на това предложение”, че ще доумъртвят българския футбол. “В случая е наша обща мисия – на хората, които наистина ги е грижа за футбола, за футболните клубове и за бъдещето, да обясним на народните представители, вносители на това предложение, че с лека ръка биха доумъртвили българския футбол. Затова апелираме към вас дами и господа, преди да решите да гласувате“, написа Петров.

Първите, които отвориха темата за промени в Закона за хазарта, засягащи българския футбол, бяха президентът на Славия Венцеслав Стефанов и собственикът на Локомотив София Иван Василев. Според тях се готвят промени в закона, които ще забранят на хазартни компании да спонсорират българския спорт и футбол.

НАП глоби хазартен оператор и телевизии заради нерегламентирани реклами
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]