eSports

БГ играчи в състезание по изграждане на фабрика във видео игра

от BetNews

02.02.2024Шнайдер Електрик ще изправи българските играчи един срещу друг в първото за България състезание по изграждане на функционираща умна фабрика в дигитална среда. В първата фаза на състезанието ще може да се включи всеки желаещ. На втория етап в селекцията ще попаднат 10-те най-оригинални и креативни проекта. Финалистите ще бъдат избрани  от добре познати на родната публика гейминг инфлуенсъри, експерти в играта с многохилядна аудитория.

Големият финал ще се излъчи на живо чрез онлайн стрийминг на 17-и февруари от 14:00 часа

Преди провеждането на финала десетимата избрани участници ще получат достъп до специален сървър. Те ще разполагат с една седмица, за да вдъхнат живот на идеята си и да построят най-креативната високоавтоматизирана фабрика чрез специализиран формат на Minecraft. Идеята кореспондира с производственото предприятие на Шнайдер Електрик у нас. То е сред малкото в България, сертифицирани като Умна фабрика. Записванията продължават  до 9-и февруари на страницата buildsmarter.bg, където можете да намерите и цялата необходима информация и указания.

„Видео игрите създават уникална и динамична среда. В нея въображението може да надмине границите си, но и да открие практическа стойност. Мултиплеър игрите пък силно насърчават експерименталния дух и сътрудничеството между играчи от всички възрастови групи. Ето защо виждаме смисъл да се обърнем към тази тема и да популяризираме чрез нея възможностите, които индустриалната среда у нас предоставя в момента. Предприятия като нашата умна фабрика са отлични места за работа за хора с техническа насоченост. Но не само. Съвременната индустрия има много какво да предложи!“. Това споделя Петя Писарска, HR директор на разположената до Пловдив фабрика на Шнайдер.

Лицата на събитието са Цветелин Heavenbul Попов и Евгени Gothika_47 Николов –

двама от водещите български гейминг ютубъри и стриймъри,

опитни строители в Minecraft и с над 400 000 абоната общо.

Те ще предоставят своя опит с играта. Ще станат двама от съдиите по време на финалния лайвстрийм на 17-и февруари. Живото студио ще бъде предоставено от TDB play. Те посредничат на връзката между бизнеса и гейминг средата у нас.

„Освен огромен и изключително печеливш бизнес сегмент в световен мащаб, геймингът е източник на съществено по обем и много интересно съдържание с голяма фен база. Това го прави много добра платформа за обмен и професионална комуникация, за създаване на връзки между различни полюси в обществото, които живеят в ритъма на съвременните технологии, но на пръв поглед изглеждат отдалечени. Целта ни е да създаваме точно такива инициативи, които смесват бизнес, технологии и арт. Всичко това плюс контактът със значими компании, които са участници на пазара и работодатели у нас, дава висока стойност за публиката и винаги получава чудесен отзвук“, посочи Мартин Кадинов, основател и управител на TDB play.

Двамата ютубъри, заедно с представители на Шнайдер Електрик и с приноса на техните зрители, ще разгледат всяка конструкция и ще присъдят точки. Оценките ще са на базата на оригиналността, естетиката и производителността на всяка от тях. Двамата участници с най-висок резултат ще претендират за големи награди и титлата „Най-добрият Minecraft проектант в България“. Част от наградния фонд са избрани гейминг модели UPS устройства от собственото портфолио на Шнайдер под бранда APC by Schneider Electric.

Представители на компанията ще бъдат на разположение по време на лайвстрийма за отговори на всякакви въпроси, които зрителите ще могат да задават по време на събитието.

Не пропускайте тази нестандартна комбинация от гейминг, креативност и иновации. Включете се в предаването на живо в Twitch каналите на Gothika_47 и Heavenbul в 14:00 ч. на 17-и февруари.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]