Избор на редактора

Букмейкърите: Българка ще достигне до топ 10 на Евровизия 2023 (Видео)

от BetNews

21.02.2023Българка ще достигне до топ 10 на песенния конкурс Евровизия. Такава е прогнозата на букмейкърите за музикалното състезание тази година, показва справка на BetNews.bg в сайта eurovisionworld.com.

Въпреки че БНТ не излъчи наш представител за Евровизия 2023, българска реч ще прозвучи на финалните концерти в Ливърпул. Причината за това е участието на родната певица Танита Янкова в групата „Vesna“, която ще представя Чехия. През май момичешката банда ще изпълни песента „My Sister’s Crown”, която включва четири езика – български, украински, чешки и английски.

„Концепцията на песента е свързана със славянските традиции. Всички ние идваме от различни държави – три от нас са родени в Чехия, Танита е от България, а останалите момичета са от Русия и Словакия. Това създава изключително силна връзка между нас, защото сме обединени от славянския език”, коментират певиците от групата.

Те спечелиха националната селекция на Чехия с огромна преднина, побеждавайки артист с награда „Оскар”. Групата е сформирана преди 6 години и има 2 издадени албума. В песните си певиците съчетават елементи от модерния поп и традиционния фолклор.

Чешката група ще вземе участие в първия полуфинал на Евровизия 2023, който ще се проведе на 9-и май. Всички българи в чужбина ще могат да я подкрепят в гласуването по време на шоуто.

Според коефициентите на букмейкърите към настоящия момент, класирането на „Vesna“ на големия финал е почти гарантирано. Нещо повече, според сайтовете за залози Танита Янкова и останалите момичета от групата, ще се класират на шесто място в целия конкурс.

На първо място, според букмейкърите, отново ще е Украйна, която спечели Евровизия миналата година. Следват я Швеция, Норвегия, Финландия, Обединеното кралство и Чехия.

Евровизия 2023 ще се проведе на 9-и, 11-и и 13-и май в Ливърпул и се очаква да има над 160 милиона зрители. Двата полуфинала и големият финал ще бъдат излъчени на живо в YouTube канала на конкурса от 22:00 часа българско време.

YouTube video


ОЩЕ НОВИНИ