Избор на редактора

Букмейкърите: Риши Сунак ще смени Борис Джонсън като премиер на Великобритания

от BetNews

12.07.2022


Снимка


Риши Сунак е най-вероятният заместник на Борис Джонсън на поста министър-председател на Великобритания. Това сочат обобщените данни от букмейкърите в портала Oddschecker.com.

Бившият министър на финансите обяви своята кандидатура за лидер на партията на консерваторите преди дни. Към момента той е с най-нисък коефициент измежду над 120 възможни наследници на Джонсън. Следван е от Пени Мордонт, Лиз Тръс и Том Туджендхат.

Сунак и изненадващата му оставка преди дни са сред факторите, които ускориха падането на Борис Джонсън от власт.

“Да възстановим доверието, икономиката и да обединим страната“, написа Сунак в социалната мрежа Туитър, след като оповести, че ще се бори за мястото на лидер на консервативната партия и съответно – поста на премиер на Великобритания.

Мордонт също обяви вече кампанията си: „Надявам се, че през следващите няколко дни ще можем да дискутираме как да превърнем икономиката ни отново в растяща такава и как да позволим на гражданите да живеят по-добре“. „Тази нация има нужда от чисто начало и правителство, което да изгради доверие, да е в услуга и да е фокусира принципите си върху кризата с разходите за живот“, гласи кампанията и на  Туджендхат.

Лиз Тръс все още не е влязла официално в битката за министър-председател, но се очаква това да се случи съвсем скоро, уточняват от Oddschecker.com.

Изборът на нов премиер на Великобритания зависи от гласовете на консервативните членове от Камарата на общините. Те провеждат вот на няколко кръга, след всеки от които се кандидатите намаляват. Всеки път те са приканвани да гласуват за предпочитания от тях кандидат в таен вот, като лицето с най-малко гласове се елиминира.

Този процес се повтаря, докато останат двама кандидати. Те се подлагат на гласуване по пощата от по-широк кръг членове на Консервативната партия.

Победителят е избран за неин нов лидер. Той от своя страна се превръща във водач на партията, която има мнозинство в Камарата на общините и така става фактическият министър-председател. Той или тя не е длъжен да свиква предсрочни избори, но има правомощията и да го направи. Борис Джонсън остава премиер на Великобритания до избирането на негов заместник.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]