Избор на редактора

ChatGPT спечели от лотарията в Тайланд

от BetNews

09.04.2023Изкуственият интелект ChatGPT направи правилна прогноза за лотарията в Тайланд. В играта на късмет той се включи, след като жител отправи запитване за печелившите числа, съобщава сайтът decrypt.co.

Патауикорн Бунин увеличи сметката си едва с 60 долара. Въпреки това колаборацията му с  ChatGPT стана изключително популярна през последните дни.

Въпреки че автоматичният отговор, генериран от чатбота, гласи, че даването на прогнози за лотарията е невъзможно заради случайния принцип на теглене на числата, Бунин успява да накара изкуствения интелект да генерира четири двуцифрени числа –  57, 27, 29 и 99. Последното от тях е и това, което носи късмет на тайландеца.

Вярното предположение на едно от числата, посочени от ChatGPT, е възможно да е повече от късмет, предполагат от decrypt.co. Според  авторите в сайта, случайните събития, каквито са лотариите, могат да бъдат симулирани с помощта на математически алгоритми, наречени генератори на псевдослучайни числа (PRNG).

„Въпреки че PRNG създават числови последователности, които изглеждат случайни, те се основават на детерминистични формули и по този начин са донякъде предсказуеми“, пишат от сайта и допълват, че изкуственият интелект може на теория да предскаже резултатите от тези алгоритми чрез анализ на огромно количество генерирани данни. Чрез откриване на скрити модели и потенциални корелации в числови последователности, моделът може да бъде прецизиран.

Вероятността ChatGPT да е отгатнал едно печелившо число по този начин обаче е малка, тъй като Патауикорн Бунин не разполага с исторически данни за лотарията, които да въведе в системата на чатбота. Освен това, предположенията са, че чатботът все още не е достатъчно усъвършенстван за подобни изчисления.

На въпрос към  ChatGPT дали е възможно някога да предвиди победителите от лотарията, той отговаря, че това е „много малко вероятно“.

Рецептата, по която Стефан Мандел печели 14 пъти от лотарията
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]