Интервюта

Даниел Димов пред BetNews: Много отдавна Илиан Илиев трябваше да е треньор на националния   

от Кирил Лулев

23.12.2023Черно море завърши полусезона на първо място в класирането. Никога до сега в историята това не се беше случвало. „Моряците“ са лидери, а на три точки зад тях са два отбора. Обичайните заподозрени Лудогорец и ЦСКА-София с амбиции за шампионската титла, са принудени да гледат гърба на Илиан Илиев и неговите момчета.

Един от тях е може би най-щастлив от това развитие на нещата. Миналата година по това време капитанът Даниел Димов не можеше да играе. Диагнозата компресиран нерв на ходилото беше на път да сложи край на кариерата му. Той обаче е пример как с воля, характер и постоянство могат да се постигнат почти невъзможни неща. Димов разкри пред BetNews какво е настроението в Черно море след страхотните мачове, които отборът изигра.

На първо място за Коледа

„Не сме очаквали такова развитие на нещата. Имахме амбиции за по-добро представяне от миналата година и ръководството ни беше определило цел Европа. Ние обаче започнахме да трупаме точки, другите отбори да правят някои грешки и така напредвахме в класирането. Да, първи сме на полусезона! Това не е правено в нашия клуб и донесохме голяма радост на хората. Не е важно обаче къде сме сега и какво сме постигнали, а къде ще завършим накрая на сезона. Засега сме изминали половината път и има още много време до като всичко приключи“, обобщи той атмосферата в отбора.

Отношението на хората и еуфорията   

„Настроението е приповдигнато най-вече от страна на феновете. Където и да отида и са се срещна с някой, все за това се говори. Но и на тях им казвам, че е важно къде ще финишираме накрая. Ефектът на тази популярност се изразява и в благотворителността, която правим. Всички видяхте на последния ни мач, тези плюшени играчки, които полетяха към терена. Ние сме длъжни да помагаме, защото имаме тази възможност. Не само по Коледа, а и във всяко време от годината. Нашият клуб има все повече идеи за подобни инициативи. Това трябва да е застъпено в ДНК-то на всеки отбор. Футболът е социален феномен и може много да помогне във всякакви посоки, свързани с благотворителни дейности“ добави Димов за BetNews.

Ролята на Илиан Илиев

Илиан Илиев е вече и национален селекционер. Той започна много добре на този пост и направи равенства със Сърбия и Унгария, които догодина ще играят на Европейското първенство. Освен това води Черно море стъпка по стъпка към върха.

„Отговорността и задълженията му са още по-големи. Да си едновременно начело на национален и клубен отбор не е лесна работа. Ние по-опитните футболисти само може да му помогнем и да съдействаме, нещата да се случват по-лесно. Най-важното е и националния, и ние да играем хубав футбол, а хората да се радват. Илиан Илиев много отдавна заслужаваше да е назначен за национален селекционер“, изрази мнението си защитникът на „моряците“.

Лестър от Варна

На няколко пъти всички от клуба споменават, че пътят е дълъг, има много още до края на първенството, не се главозамайват и не изпадат в големи очаквания. Но така говореше и Клаудио Раниери… Преди години неговият Лестър водеше в класирането около Коледа, той избягваше темата за златните медали и накрая Лестър стана шампион на Англия.

„Рано е да се радваме на каквото и да било и да се мислим за Лестър от Варна. Предстои ни подготовка и след това вторият полусезон започва с много трудни мачове за нас. Имаме гостуване в Разград, после среща с ЦСКА-София. Пътят е дълъг и имаме много препятствия за преодоляване.

Важно е да се опазим от контузии, да сме здрави, да играем със същия плам и удоволствие. Имаме много къса скамейка в сравнение с останалите ни конкуренти. Да, младите момчета трябва в един момент да поемат своята отговорност, но не можем да ги товарим толкова рано с нея. Трябва да сме умни и мъдри, така ще стигнем до края на пътя.“

Контузията  

„Мина този ужасен период от кариерата ми. Успях да го преодолея с дух и воля и сега отново правя това, което обичам. Мога да кажа, че се наслаждавам още повече от преди на всеки мач и на всяка тренировка. Това е моят втори шанс. Искам да кажа, че аз съм един от най-щастливите хора за това сега да сме на първо място в класирането“.

Месец май 2024

„Най-щастлив ще съм да вдигна нещо над главата си в края на сезона. Но както отбелязах, не искам да се главозамайваме, а да сме хладнокръвни. Нека да оставим еуфорията и радостта за хората и феновете. Ние футболистите да го даваме по-скромно и да вървим стъпка по стъпка“, завърши Даниел Димов.ОЩЕ НОВИНИ

image

Ще има ли европейски регламент за забрана на рекламата за хазарт

Вероятно ще има известни затруднения, дори сериозни с рекламните бюджети на медиите, след като само за няколко дни предишният парламент успя да забрани хазартната реклама в медиите. Това прогнозира по БНР Соня Момчилова, член на Съвета за електронни медии и бивш председател на медийния регулатор. „Няма как в дълбочина да прогнозираме какво би се случило след […]

image

Европейската седмица за по-безопасен хазарт ще се състои от 18 до 24 ноември

Европейската седмица за по-безопасен хазарт ще е от 18 до 24 ноември. Това съобщи Европейската асоциация за игри и залагания (EGBA). Събитието е посветено на честването и насърчаването на отговорния хазарт. С него асоциацията отправя призив към компании в индустрията да демонстрират своя ангажимент за защита на играчите, както и да участват в дискусии по […]

image

Калоян Стоянов пред BetNews: Вярвам, че новият „Българска армия“ ще бъде много красив   

Калоян Стоянов беше директор на стадион „Българска армия“ по време на управлението на „Титан“. В момента е треньор по бокс в клуб „Славия“ и се грижи за тренировките на младите състезатели. С него разговаряхме за очаквания нов стадион, състоянието на българския футбол и надеждите скоро да видим наши големи боксови звезди. „Българска армия“ Старият стадион […]