Геймблинг

Рокади в тотото, намаляват заплатите на новото ръководство

от BetNews

28.08.2023Финансист, юрист и продуцент застават начело на Спортния тотализатор

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев уволни назначените кадри от своя предшественик Весела Лечева. Той е освободил трима членове на Управителния съвет, включително изпълнителния директор на Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“ (БСТ) и председателя на борда.  Документите, формализиращи решението, вече са подадени в Търговския регистър.

За изпълнителен директор на предприятието е определен Георги Тарлеков с условието да заема длъжността до провеждането на конкурс. Другите двама нови членове са Рада Гьонова и Петър Пейчев.

Георги Тарлеков сменя Ангел Иванов, който се задържа на поста около три месеца. Иванов беше назначен с 5-годишен мандат в края на май от служебния министър на спорта Весела Лечева.

Рокадата бе отчасти предизвестена

В началото на юли Илиев обяви, че тече проверка на конкурса, с който бяха преизбрани представителите на държавата в Управителния съвет на БСТ. „Досега действащият борд е назначен след бързо проведен конкурс в последните дни на служебното правителство, завършил с договори с освободените лица, от които притеснително са отпаднали клаузи, даващи възможност на следващото ръководство да взема решения за състава на органите за управление на предприятието“, става ясно от заповедта на министърът на спорта.

Илиев изтъква още, че целта на рокадите е тотото, което е монополист на пазара на моментни лотарийни игри, да увеличи приходите си и и да осигури повече средства за спорт чрез отчисленията от БСТ.

„В същото време са установени случаи на необосновано освобождаване и замяна на дългогодишни кадри. Прилагана е незадоволителна политика относно доходите на заетите в дружеството служители, слаб е и вътрешният контрол“, обяснява още уволненията министърът.

Предвижда се съществено редуциране на разходите за заплати на органите за управление, се казва в нарочно съобщение по темата, разпространено от спортното ведомство.

Министърът е поставил цел на новото ръководство да се установи справедливо заплащане за всички работещи в Българския спортен тотализатор и по-добри условия за труд. Позицията на спортният министър е, че сега изплащаните възнаграждения на изпълнителния директор, са непропорционално и прекомерно високи за служител в държавно предприятие. От новия екип се очакват бързи действия, повече прозрачност и ясна отчетност в работата му.

Новите шефове

Назначеният за изпълнителен директор на БСТ Георги Тарлеков е финансист с опит в администрацията, мениджмънта и управлението на финанси и проекти. Придобил е магистърски степени по мениджмънт и маркетинг, банки и финансов бизнес и управление на администрацията. Преди да заеме поста е съветник на министър Илиев по финансовите въпроси.

Рада Гьонова е служител на БСТ повече от 16 години с експертиза в областта на хазарта. По образование е юрист, също така е магистър по стопанско управление и по право на Европейския съюз.

Петър Пейчев притежава богат опит в реализация на проекти, свързани с аудио-визуални продукти, включително и на такива, финансирани от европейски програми. Бил е управител на водеща продуцентска компания у нас.

За да бъде изживяването от хазартните игри приятно и вълнуващо, играчите трябва запазват контрол над ситуацията и да залагат отговорно. BetNews ви съветва да залагате разумно!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК за още интересни новини от развлекателния сектор.ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]