Спортни залози

„Дисни“ навлиза в света на спортните залози

от Янислава Метларова

26.11.2021Компанията води преговори с три основни букмейкъри в САЩ

Продуцентската компания „Дисни“ ще разшири дейността си със спортни залагания. Холивудското студио ще използва за целта спортния си канал ESPN.

“Предвид обхвата и мащаба ни, ние имаме потенциала да си партнираме с трети страни в тази сфера по много значим начин“, твърди изпълнителният директор на „Дисни“ Боб Чапек, като потвърди, че спортните залози представляват невероятна възможност за управляваната от него компания.

Решението е изненадващо от страна на „Дисни“. Причината – още след като Върховният съд проправи пътя на легализираните залози в САЩ, от канала и от студиото приемаха тази посока единствено като начин за обогатяване на телевизионната програма.

Потребителските нагласи повлияха на изненадващото решение на компанията

След като Боб Айгър отстъпи водещата роля на Чапек миналата година, плановете на компанията изглежда са се променили. Към момента тя води преговори с няколко оператора, потвърждават неназовани източници пред американския сайт The Hollywood Reporter. BetMGM, Caesars и DraftKings, малък дял от който „Дисни“ вече притежава заради придобиването на FOX, се смятат за фаворити.

Сред основните причини, които се смята, че са довели до изненадващото решение на компанията, са и потребителските нагласи. В същото време и спортните асоциации сключиха договори с букмейкъри, като договори за залози имат баскетболистите, футболистите, бейзболистите и т.н.

Какви печалби очаква „Дисни“ от решението все още не е публично известно.ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]