Избор на редактора

Драг кралици завладяват бинго игрите

от BetNews

16.07.2023Изцяло нов облик на бинго игрите на живо – това постигнаха драг кралиците по света. Въпреки че бингото традиционно се смята за забавление за по-възрастни хора, които най-често се събират в ярко осветени зали или местни читалища, пищните образи на драг кралиците променят драстично характера на събитията.

Какво представлява

У нас е популярен термина „драг шоу с бинго“. Той описва достатъчно добре типа забавление – комбинация от традиционно бинго и блясъка на шоуто на драг кралиците. Допълнителната „подправка“, всъщност, не променя начина, по който участниците тестват своя късмет, а в начина на протичане на събитието.

Обикновено в центъра са именно драг кралиците. Те влизат в ролята на водещи, като най-често разчитат на пиперлив хумор, ексцентрични костюми, музикални изпълнения и танци.

Словосъчетанието „драг кралица“, всъщност, съществува още от началото на 19 век. Тогава с него са били описвани мъжете, преоблечени като жени за нуждите на сценично изкуство и с развлекателна цел.

Използването на драг кралици било честосрещан похват в театъра, като до края на века дори се предпочитало тяхното присъствие в спектаклите за сметка на това на жените, за които не било прието да градят кариера като актриси.

Драг представленията с бинго се състоят най-често в барове и клубове, които подкрепят LGBTQ+ общността, съобщава сайтът casino.borgataonline.com.

Кога възниква

Въпреки че има различни версии по този въпрос, прието е, че първото драг шоу с бинго се е състояло още през 90-те години на миналия век. Негов домакин и водещ е бил Джуди Верле, бивш директор по развитието на „Chicken Soup Brigade“ (благотворителна организация за ХИВ/СПИН).

Шоуто се е състояло в Сиатъл при голям интерес, а част от средствата е било предвидено да бъдат дарени за благотворителност. Именно на успеха на шоуто на Верле се предполага, че се основава и по-нататъшната вълна от подобни събития по целия свят. Впоследствие е заснет и документален филм по темата, като негов автор е Тим Холстен.

В България

По-голяма популярност в страната драг шоуто с бинго придоби след скандал, свързан с националния фонд „Култура“. Той се разрази в началото на тази година, когато стана ясно, че организацията The Steps е получила финансиране в размер на 93 000 лева за проект, част от който е шоу с бинго игра, водено от три драг кралици.

Въпреки недоволството, драг бинго се игра вече няколко пъти в столицата, като последното подобно събитие бе в края на месец юни.ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]