eSports

еСпорт: BetNews представя най-богатите играчи

от Екип

25.01.2022Датчанинът Йохан Съндщайн води класацията с успехите си в Dota 2

Електронните спортове могат да направят от един геймър чистокръвен милионер. Въпреки че игрите като вид спорт, а и професия, често са подценявани у нас от общественото мнение, мнозина играчи – както у нас, така и по света, са доказали, че това не само може да бъде сериозно занимание, но и може да доведе до грандиозни успехи.

Подобно на практиката в много други спортни дисциплини, турнирите по различните игри и в света на еСпорт, боравят с наградни фондове, които отиват в ръцете на най-добрите. Така, постепенно електронните спортове започват да „раждат“ едни от най-младите милионери. А ето и кои са най-богатите геймъри според класацията на Daily Star, цитиращо данни от постоянно обновяващата се система на esportsearnings.com:

N0tail вече е спечелил над 7 милиона долара

 Йохан Съндщайн, както е записан N0tail по лична карта, е родом от Дания и е специалист в стратегиите на Dota 2. 28-годишният играч е спечелил общо 7,18 млн. долара от състезания в своята си дисциплина. Струва си да се отбележи, че Dota 2 е сред най-доходоносните заглавия, като към момента са изплатени 276 млн. долара от 1564 турнира.

Bugha стана горд притежател на 3 милиона долара

Кайл Гирсдорф се превърна в сензация светкавично бързо. Големият му пробив дойде, когато той бе едва на 16 г. Младежът разписа името си сред най-добрите в света на еСпорта, като през 2019 г. триумфира на Световното първенство по Fortnite и така стана горд притежател на 3 млн. долара.

Към настояща дата той е увеличил общите си печалби със 175 хил. долара допълнително. Въпреки това статутът му в индустрията се издига и заради множеството последователи в социалните мрежи като Twitch и YouTube.

dupreeh вече има почти 2 милиона долара от участието си в турнири

 Петер Расмусен е вторият датчанин, който попада в топ 3 на най-високоплатените играчи в еСпорта. Противно на младия Кайл, заел втора позиция в класацията, 3. dupreeh не е постигнал успеха си за една нощ, а бавно с методични победи. Своите почти 2 милиона долара той е спечелил чрез отлични резултати в 163 професионални турнира от последните 10 години.

В специалност на Петер се е превърнала Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), с която печели и най-големия си награден фонд – 200 000 долара в Сезон 1 от Големия шлем на Intel.

C6 е спечелил общо около 1,3 милиона долара

Въпреки че не държи първенството в този списък, Иън Портър все пак има рекорд и той е за най-високоплатен играч в света на Call of Duty. 29-годишният геймър, който е роден и живее в САЩ, е спечелил общо около 1,3 млн. долара, като досега е взел участие в 165 професионални турнира. Най-големият му триумф до момента е от 2020 г., когато печели 300 000 долара от Световната лига.

Faker в актива си е натрупал общо 1,3 милиона долара

Добил популярност като най-добрият играч на League of Legends за всички времена, съвсем не е изненадващо, че Лий Санг Хюк присъства в класацията на най-заможните геймъри. 25-годишният кореец се е състезавал в над 55 първенства. Най-доходоносната му победа е от 2016 г., когато печели 338 000 долара в Световното първенство на LoL ( League of Legends). Досега в актива си той е натрупал общо 1,3 млн. долара.ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]