Избор на редактора

Финансови проверки на рисковите играчи планират във Великобритания

от BetNews

13.09.2023Рисковите играчи да бъдат подложени на финансови проверки – това предвижда Бялата книга на правителството относно реформата на хазарта в Обединеното кралство.

Първите официални консултации за предложените проверки се състояха през месец август и се очаква да продължат до октомври, съобщава сайтът gamblinginsider.com. Според новите разпоредби ако разходите на даден играч се считат за умерени, тогава ще бъдат използвани публично достъпните данни за извършване на „лека проверка за финансова уязвимост“.

Тя ще е приложима за любителите на хазарта, които са загубили до 125 британски лири в рамките на 30-дневен период, обяснява Андрю Роудс, главен изпълнителен директор на Комисията по хазарта.

Ако играч загуби 1000 британски лири за 24 часа или 2000 британски лири за 90 дни, се предвижда да бъде извършвана пълна оценка на финансовия риск.

Очаква се проверките да нямат ефект върху кредитния рейтинг на потребителя. В случай, че риск не бъде установен, клиентът ще получи разрешение да продължи да използва оператора както обикновено.

Според изчисления, цитирани от gamblinginsider.com, 20 процента от акаунтите в онлайн сайтовете за залози ще бъдат подложени на леки финансови проверки, докато три процента от тях ще имат оценка на финансовия риск, извършена от агенция за кредитни справки.

Тези проверки ще бъдат използвани само за потребителите на онлайн хазартни оператори. Те няма да бъдат прилагани в казината на живо и на състезателните писти, коментира Андрю Роудс. По думите му въвеждането на проверките няма да доведат до предоставяне на директен достъп на хазартни компании до банкови данни и записи на потребителите.

„Праговете, които предлагаме за проверки, представляват изключително необичаен период на загуба, дори сред тези, които имат дълга история на хазарта. Дори когато се задейства проверка, операторът след това ще вземе предвид резултатите заедно с цялата информация, която знае за клиента, като предишната му история на хазарт, за да определи какво, ако има някакво действие, е подходящо да предприеме“, посочва главният изпълнителен директор на Комисията по хазарта.

Припомняме, че ревизията на Закона за хазарта във Великобритания започна преди повече от три години. Очакваше се Бялата книга да излезе към края на 2021 година.ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]