Избор на редактора

Финансови проверки на рисковите играчи планират във Великобритания

от BetNews

13.09.2023Рисковите играчи да бъдат подложени на финансови проверки – това предвижда Бялата книга на правителството относно реформата на хазарта в Обединеното кралство.

Първите официални консултации за предложените проверки се състояха през месец август и се очаква да продължат до октомври, съобщава сайтът gamblinginsider.com. Според новите разпоредби ако разходите на даден играч се считат за умерени, тогава ще бъдат използвани публично достъпните данни за извършване на „лека проверка за финансова уязвимост“.

Тя ще е приложима за любителите на хазарта, които са загубили до 125 британски лири в рамките на 30-дневен период, обяснява Андрю Роудс, главен изпълнителен директор на Комисията по хазарта.

Ако играч загуби 1000 британски лири за 24 часа или 2000 британски лири за 90 дни, се предвижда да бъде извършвана пълна оценка на финансовия риск.

Очаква се проверките да нямат ефект върху кредитния рейтинг на потребителя. В случай, че риск не бъде установен, клиентът ще получи разрешение да продължи да използва оператора както обикновено.

Според изчисления, цитирани от gamblinginsider.com, 20 процента от акаунтите в онлайн сайтовете за залози ще бъдат подложени на леки финансови проверки, докато три процента от тях ще имат оценка на финансовия риск, извършена от агенция за кредитни справки.

Тези проверки ще бъдат използвани само за потребителите на онлайн хазартни оператори. Те няма да бъдат прилагани в казината на живо и на състезателните писти, коментира Андрю Роудс. По думите му въвеждането на проверките няма да доведат до предоставяне на директен достъп на хазартни компании до банкови данни и записи на потребителите.

„Праговете, които предлагаме за проверки, представляват изключително необичаен период на загуба, дори сред тези, които имат дълга история на хазарта. Дори когато се задейства проверка, операторът след това ще вземе предвид резултатите заедно с цялата информация, която знае за клиента, като предишната му история на хазарт, за да определи какво, ако има някакво действие, е подходящо да предприеме“, посочва главният изпълнителен директор на Комисията по хазарта.

Припомняме, че ревизията на Закона за хазарта във Великобритания започна преди повече от три години. Очакваше се Бялата книга да излезе към края на 2021 година.ОЩЕ НОВИНИ

image

Швеция глоби онлайн оператор с над 620 хиляди евро заради недостатъчна защита на играчите

Хазартният регулатор в Швеция глоби онлайн оператора Kanon Gaming с над 620 хиляди евро заради множество нарушения. Сред тях е недостатъчната защита на играчи, показващи признаци на прекомерно залагане. Kanon Gaming поддържа в момента четири лицензирани уебсайта в страната. Установените нарушения след проведеното от властите разследване са свързани със задължението за грижа в шведския закон […]

image

Британската комисия по хазарта проверява стотици залози за датата на изборите

Британската комисия по хазарта проверява стотици залози, направени относно датата на изборите в Обединеното кралство. Регулаторът съобщи, че разширява разследването си, след като стана ясно, че няколко представители на Консервативната партия на британския премиер Риши Сунак и приближени до нея са залагали за датата, преди тя да бъде официално съобщена. Комисията разследва „партия за залагания […]

image

Елиминациите на Евро 2024: програма и резултати

Груповата фаза на UEFA EURO 2024 официално приключи и следва да следим и гледаме елиминациите на Европейското първенство. Големите губещи като най-слаби трети отбори са Унгария и Хърватия, които се прибират у дома, като същата съдба сполетя също така и Шотландия, Чехия, Украйна, Сърбия, Албания и Полша. Още на 29-и юни предстои да гледаме срещите […]