Избор на редактора

Фурор в Златни пясъци: United Poker Festival с рекорд на покера в България

от Диян Костадинов

27.06.2023Финалът на първото издание на United Poker Festival се превърна в истински фурор. На главното събитие се събраха рекордните 1411 входа, което генерира награден фонд от над 307 хил. евро. На фестивала, заедно със съпътстващите турнири, се разиграха близо един милион лева. Без съмнение това е най-мащабното покер събитие в България за всички времена.

United Poker Festival се проведе от 20-ти до 26-ти юни в Златни пясъци и това беше кулминацията на този нов формат международен фестивал. Главното събитие включваше стартови дни в България, Румъния и Северна Македония, и започна с гарантирани 250 хил. евро, които бяха надхвърлени.

Petre Ionescu от Румъния е големият победител на фестивала, който спечели титлата и 51 хил. евро (след сделка с останалия на второ място). На финала той надделя над Петър Георгиев, който получи 38 хил. евро. Румънският играч (в средата на заглавната снимка) достигна по вълнуващ начин до титлата, след като в даден момент беше останал само с чипове за 4 големи блайнда. Той спечели решителната последна ръка с Вале и 10 срещу чифт петици за Петър Георгиев. На борда се отвориха чифт Аса, чифт Дами и Поп. Така Йонеску състави стрейт и стана първият шампион на United Poker Festival.

Ето класирането на първите 9 в турнира:

1.Petre Ionescu – 51 000 евро (след сделка)

2.Петър Георгиев – 38 000 евро (след сделка)

3.Цветелин Стефанов – 21 000 евро

4. Silviu Baltateanu – 14 874 евро

5.Данаил Пенчев – 11 000 евро

6. Shraga Vrubel – 9 000 евро

7.Атанас Георгиев – 7 500 евро

8.Атанас Атанасов – 6 300 евро

9.Rami Koren – 5 200 евро

Общо 131 награди.

Доста интересни бяха и страничните събития. Мирослав Ризов спечели High Roller турнира и прибра 17 500 евро. Втори е Johnny Hofseth от Норвегия с награда от 11 000 евро, а на трето място се класира Илия Йорданов с 7 500 евро. Бяха раздадени общо 9 награди.

Ето го и класирането на първите 5 играчи от Mystery Bounty турнира, в който се събраха 170 входа:

1. Деян Петров (България) – 5 085 евро + bounty (след сделка)

2. Moti Fahima (Израел) – 3 000 евро + bounty (след сделка)

3. Sharon Cohen (Израел) – 3 000 евро + bounty (след сделка)

4. Анонимен (Израел) – 3 000 евро + bounty (след сделка)

5. Георги Димитров (България) – 3 000 евро + bounty (след сделка)

Общо 21 награди.

Победител на PLO турнира е Димитър Костов. Той спечели 3 450 евро след сделка с останалия на второ място Владимир Великов (2 635 евро). Любопитното е, че това е едва втори PLO турнир, който Димитър играе, но това не му попречи да грабне титлата.

Bounty Knockout бе спечелен от Ивелин Павлов. Това му донесе 3 165 евро плюс баунти. На второ място се нареди Vanja Ilic от Сърбия с 2 050 евро и баунти, а на трето място е Виктор Попов с 1 500 евро и баунти. Бяха раздадени общо 16 награди.

Boris Basin от Израел е победител на 6-max Hold’em турнира, а Predrag Pavisic от Сърбия и Сотир Гочев от България се наредиха съответно на второ и трето място. В това първо странично събитие се включиха 41 играчи и се раздадоха 6 награди.ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]