Интервюта

Георги Дерменджиев за BetNews: Лудогорец изпусна поносим противник

от Кирил Лулев

24.02.2023Георги Дерменджиев е бивш треньор на Лудогорец. Първият, който класира „орлите“ в груповата фаза на Шампионската лига. С клуба има три шампионски титли на страната ни. С него разговаряхме за отпадането от белгийския Андерлехт след изпълнение на дузпи.

Развитието на мача    

Българският шампион имаше преднина от един гол, след първия мач в Разград. Победата с 1:0 даваше добри шансове на Лудогорец да елиминира съперника си и да продължи в следващата фаза на турнира. „Това, което видях е, че Андерлехт е поносим противник. Жалкото е, че българският отбор не продължи. Беше от така наречените тактически двубои, които трябва да се изиграят разумно и да се търси резултат. За съжаление, Лудогорец не можа да го направи. Имаше преднина от един гол след първата среща, но не я запази“, заяви специално за Betnews.bg бившият треньор на „орлите“.

Ранен автогол паднал във вратата на гостите изравни нещата. По-какъв начин това се отрази на играта на българите и попречи ли на стратегията на Анте Шимунджа? Ето какво е мнението на Георги Дерменджиев:

„Това е нещо, което се случва във футбола. Вероятно е объркал плановете на треньора. Преди обаче топката да влезе във вратата, можеше по-добре да се противодейства на самата атака и защитата да реагира по-адекватно. Ранен гол, а след него имаше временен спад в играта на Лудогорец“, допълни Дерменджиев.

Според него има разлика в класите на футбола в България и Белгия и това е оказало значително влияние върху подобна среща от турнирен характер. „Като цяло трябва да съжаляваме, че така се получи, защото възможността да се продължи напред беше много добра. В кръга на шегата, ако действаше още правилото за гол на чужд терен, щеше да се класира нашия отбор“, изказа мнение бившият национален селекционер.

Дузпите

След 120 минутна битка, изнервен в някои моменти мач и червен картон за футболиста на Лудогорец Якуб Пьотровски, се стигна до дузпи. Някои казват, че това си е истинска рулетка, но класата на изпълнителите и качествата на вратарите също са определящи. Тези, които избра Шимунджа не направиха това, което се очакваше от тях и отборът им отпадна. Пипа и Доминик Янков направо подариха топката на вратаря на Андерлехт. Какво е мнението на Дерменджиев за ударите от 11-те метра?

„Дузпите бяха изпълнени много слабо от играчите на Лудогорец. Първата я би човек, който е едва ли не от две седмици в отбора. На него му се гласува това голямо доверие, което не беше оправдано. Слаби изпълнения, като сила и технически също незадоволителни. Това е причината Лудогорец да не отбележи. Вярно е, че самите футболисти избират как да подходят към удара, но в такива случаи се дава на хора, които са сигурни“.

Можеше ли Кирил Десподов да остане да бие, а не да бъде сменен? „Хората коментират това. Аз ще кажа, че треньорът е взел такова решение. Щабът много внимателно преценява с наближаването на дузпите, на кои да разчита. Явно са установили, че другите ще се справят по-добре“.

Лигата на Конференциите

Новосъздаденият турнир на УЕФА беше отлична възможност за Лудогорец, да остане още известно време в Европа. Какво е цялостното представяне на „орлите“ през този сезон според Георги Дерменджиев? „Участието беше добро. Видяхме игра на приливи и отливи и също много силни мачове. Имат нови футболисти, на които ще са им необходими седмици или месеци да се адаптират. Лигата на Конференциите е добър вариант за нашите отбори. Затова може да съжаляваме, че Лудогорец не продължи. Съперниците са по-леки и българските представители имат по-голям шанс да продължат напред“, завърши Дерменджиев.ОЩЕ НОВИНИ

image

Швеция глоби онлайн оператор с над 620 хиляди евро заради недостатъчна защита на играчите

Хазартният регулатор в Швеция глоби онлайн оператора Kanon Gaming с над 620 хиляди евро заради множество нарушения. Сред тях е недостатъчната защита на играчи, показващи признаци на прекомерно залагане. Kanon Gaming поддържа в момента четири лицензирани уебсайта в страната. Установените нарушения след проведеното от властите разследване са свързани със задължението за грижа в шведския закон […]

image

Британската комисия по хазарта проверява стотици залози за датата на изборите

Британската комисия по хазарта проверява стотици залози, направени относно датата на изборите в Обединеното кралство. Регулаторът съобщи, че разширява разследването си, след като стана ясно, че няколко представители на Консервативната партия на британския премиер Риши Сунак и приближени до нея са залагали за датата, преди тя да бъде официално съобщена. Комисията разследва „партия за залагания […]

image

Елиминациите на Евро 2024: програма и резултати

Груповата фаза на UEFA EURO 2024 официално приключи и следва да следим и гледаме елиминациите на Европейското първенство. Големите губещи като най-слаби трети отбори са Унгария и Хърватия, които се прибират у дома, като същата съдба сполетя също така и Шотландия, Чехия, Украйна, Сърбия, Албания и Полша. Още на 29-и юни предстои да гледаме срещите […]