Новини

Хазартът достигна нови рекорди в Щатите

от Екип

21.02.2022Американската игрална индустрия постигна рекорд през изминалата година. Приходите достигнаха  53 милиарда долара през 2021 г., счупвайки рекорда от 2019 г. с повече от 20%. Хазартът беше засегнат сериозно през 2020 г. и постигна едва 30 милиарда долара.

Растежът през 2021 г. беше стимулиран от огромното увеличение на спортните залагания, онлайн хазарта и традиционните игри в казината. Освен това в повечето щати хазартът е легализиран, а в 23 от тях са постигнати рекорди в приходите.

Равносметката: казината продължават да генерират най-големи приходи, тези от слот и настолни игри възлизат на общо около 45 милиарда долара, което е увеличение от 6,6% спрямо 2019 г.
Спортните залагания също имат ръст в приходите, нараствайки до повече от 4 милиарда долара, а онлайн игрите стигат 3,7 милиарда долара.

Има оптимизъм, че растежът ще продължи тази година, но игралната индустрия все още разчита на пълното възстановяване на пътуванията и големите събития, което изисква безопасна здравна среда и отворена икономика“.

Лас Вегас все още се опитва да се върне към нормалното. Главният изпълнителен директор на MGM Resorts Бил Хорнбъкъл обяви, че част от посещенията през януари били анулирани заради варианта Омикрон. Въпреки това, с намаляващия брой на случаите на Covid-19, той добави, че хотелските резервации отново започват да изпреварват нивата от 2019 г.

Посещенията в Невада достигнаха 32,2 милиона през 2021 г., което е близо 75% от общия туризъм преди пандемията през 2019 г., когато визитите „Сребърния щат“ достигнаха 42,5 милиона.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]