Любопитно

Хазартен гигант обвързва бонусите на персонала с ограничаване на зависимостта

от Екип

10.03.2022Една десета от бонусите на служителите на хазартния гигант Flutter Entertainment Plc, собственик на компаниите Paddy Power, Betfair и The Stars Group Inc., ще е обвързана с превенция на зависимост към залаганията, като групата планира да повиши разходите за справяне с проблематичния хазарт.

Букмейкърът е похарчил повече от 54 милиона евро през 2021 г. за по-безопасен хазарт. От компанията твърдят, че „нивата на разходите ще растат“, въпреки че ограничаването на рисковите играчи може да „намали растежа“ на ключови пазари.

Групата се стреми 75% от играчите да използват поне един от нейните инструменти за хазарт до 2030 г. В момента около 35% от клиентите са използвали нейните контроли, казват от компанията.

Хазартните компании са подложени на наблюдение за тяхното отношение към пристрастените комарджии, особено в Европа, след период на бърз растеж в края на 2000-те и 2010-те, пише по темата Financial Times.

Обединеното кралство, където се намира най-големият регулиран пазар за онлайн залагания в света, ще направи серия от промени в законодателството си за хазарта тази година. Сред тях са задължителни проверки какво клиентите могат да си позволят да залагат и ограничения на разрешените онлайн залози. Очаква се промените в законодателството на Обединеното кралство да бъдат обявени през май.

Промени направиха вече Германия и Холандия, която въведе нов лицензионен режим за операторите.

 ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]