Избор на редактора

Хазартната индустрия в Макао спечели $10 млрд. през последните шест месеца

от BetNews

05.07.2023Хазартната индустрия в Макао генерира приходи в размер на близо 10 милиарда долара през последните шест месеца. Това е ръст от 205,1% на годишна база, съобщава сайтът igamingbusiness.com.

От януари до юни през 2022 г. хазартът в специалния административен регион на Китай спечели значително по-малко – 3,26 милиарда долара. Това се дължеше и на временното затваряне на казината в Макао в съответствие с мерките срещу Covid-19 в Макао. Ограниченията бяха облекчени след големи национални протести срещу продължителността и строгостта на политиката на правителството противодействие на пандемията.

Посетителите извън Китай вече не трябва да бъдат поставяни под карантина. Освен това, броят на полетите до Китай вече не е ограничен.

Въпреки положителните резултати през първите шест месеца на 2023 г. в сравнение със същия период миналата година, приходите през юни намаляват спрямо предходния месец.

Те възлизат на 1,89 млрд. долара, което е с 513,9% повече от миналата година, но с 2,3% по-малко, отколкото през май.
Преди около седем месеца властите в Макао обявиха началото на нови концесии за игралните оператори в региона.

Седем кандидати са подали документи за тях. Сред тях са утвърдените Galaxy Entertainment Group, Las Vegas Sands, MGM Resorts International, Melco Resorts, SJM Resorts и Wynn Resorts, както и Genting Malaysia. В крайна сметка бяха избрани шестте оператора, които вече са активни в Макао. Това означава, че единствено Genting не е одобрен.

Действието на новите концесии започна на 1 януари и ще приключи на 31 декември 2032 г.

За да бъде изживяването от хазартните игри приятно и вълнуващо, играчите трябва запазват контрол над ситуацията и да залагат отговорно. BetNews ви съветва да залагате разумно!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК за още интересни новини от развлекателния сектор.ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]