Избор на редактора

Хазартната индустрия в Невада отлъчи „краля на казината“ Стив Уин

от BetNews

28.07.2023Хазартната индустрия в Невада отлъчи популярния като „краля на казината“ предприемач Стив Уин. До това се стигна, след като през 2018 г. той беше обвинен в сексуални посегателства на свои служителки, пише „Асошиейтед прес“.

Уин е сключил споразумение с хазартните регулатори в щата. Документът му забранява да поддържа пряка или косвена собственост от над 5 процента в публично търгувани компании, регистрирани в комисията по хазарта в Невада. Освен това, Стив Уин ще трябва да плати и глоба в размер на 10 милиона долара.

Споразумението бележи „затварянето на една тъмна глава“, каза в свое изявление Кърк Хендрик, председател на Борда за контрол на хазарта в американския щат. Според държавната агенция, това е най-голямата глоба, която е налагана някога на лице в Невада.

Уин е подписал споразумението на 17 юли. В него той отбелязва, че действията му „представляват липса на дискретност и разумна преценка“, както и че са „вредни за общественото здраве, безопасност, морал, добър ред и общо благосъстояние“. Въпреки това 81-годишният предприемач не е нито признал, нито е отрекъл обвиненията в сексуално посегателство.

Стив Уин е основател на компанията за хотели и казина Wynn Resorts. Изградил е богатството си строейки игрални къщи, сред които Bellagio, Treasure Island, Mirage и Wynn Macau. Според оценка на „Форбс“ състоянието му е 3,2 милиарда долара.

„ДЕСЕТИЛЕТЕН ОПИТ“ В СЕКСУАЛНИЯ ТОРМОЗ

Първите обвинения в сексуален тормоз се появиха в началото на 2018 г. Тогава The Wall Street Journal публикува материал, в който се посочва, че Уин има „десетилетен опит“ в посегателствата над служителите си. Като източник бяха посочени разкази на „десетки хора“.

Тогава предприемачът определи обвиненията като клевета и обвини бившата си съпруга Илейн Уин за медийната публикация. Според него тя е била свързана с опити на доскорошната му жена да предизвика преразглеждане на споразумението им за развод. В деня след публикуването на статията Уин се оттегли от финансовия председател на Републиканския национален комитет.

Месец по-късно той подаде оставка като председател и главен изпълнителен директор на Wynn Resorts. Няколко дни по-късно полицията в Лас Вегас получи сигнал от жена, която твърдеше, че Уин я е изнасилил няколко пъти през 70-те години на миналия век. Последваха жалби от още три жени, две масажистки и маникюристка.

ДЪЖД ОТ ГЛОБИ

Обвиненията срещу Стив Уин доведоха до дъжд от глоби както за него, така и за Wynn Resorts. Предприемачът плати 7,5 милиона долара, за да прекрати съдебното дело, заведено от маникюристка. Нейните твърдения са, че той е упражнил сексуално насилие върху нея през 2005 г., гласи статия на The Wall Street Journal.

Комисията за хазартни игри в Невада наложи през 2019 г. глоба на Wynn Resorts за това, че не са разследвали твърденията, свързани с обвиненията в сексуален тормоз, от времето преди Уин да подаде оставка.

Компанията плати още 35,5 милиона долара на хазартната комисия в Масачузетс заради това, че е кандидатствала за лиценз в щата, без да предостави информация за отправените обвинения. Wynn Resorts се съгласи да плати и 41 милиона долара, 20 от които бяха дадени директно от Стив Уин, за уреждане на дело с пенсионни фондове в Ню Йорк.

За да бъде изживяването от хазартните игри приятно и вълнуващо, играчите трябва запазват контрол над ситуацията и да залагат отговорно. BetNews ви съветва да залагате разумно!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК за още интересни новини от развлекателния сектор.ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]