Избор на редактора

Игралната индустрия се събра на BEGE 2022 (ГАЛЕРИЯ)

от BetNews

25.11.2022Представители на НАП и развлекателния бизнес в България седнаха на кръгла маса

Тринайсетото издание на Балканското изложение на игралната и развлекателната индустрия BEGE 2022 демонстрира най-новите постижения в сферата, разгръщайки се върху площ от 7800 кв. м в Интер Експо Център в София. Мащабното събитие, провело се на 23-ти и 24-ти ноември, срещна 85 компании-изложителки от три континента.

По традиция форумът предостави сериозни възможности за създаване на нови стратегически партньорства и за стъпване на нови пазари на операторите от сектора. По време на изложението бяха връчени и престижните BEGE 2022 награди за постижения и иновации в игралната индустрия. Най-добрите компании бяха отличени в 18 категории.

BetNews.bg с престижна награда от BEGE AWARDS 2022 (ГАЛЕРИЯ)
ПРОЧЕТИ

BEGE 2022 протече под патронажа на регулаторния орган за игралната индустрия – Националната агенция за приходите. „Хазартната индустрия е най-динамично развиващият се сектор в България. С компаниите от сферата работим изключително коректно. Важно е да се отбележи, че имаме единомислие относно важността на отговорния хазарт.“ – заяви Борис Михайлов, изпълнителен директор на НАП, по време на официалното откриване на изложението.

Ангел Ирибозов, председател на Управителния съвет на Асоциацията на игралната индустрия в България, изнесе данни, според които приходите, генерирани от игралния сектор в държавния бюджет за 2021 г., възлизат на 240 млн. лева, което е 25% ръст на годишна база. „Наблюдава се трайна тенденция на значителен ръст в онлайн сегмента с възход през първите 4 месеца на 2021 г. Индустрията се трансформира и заради ускореното развитие на технологиите“, допълни той.

240 млн. лв. приходи са внесени в бюджета от игралната и развлекателната индустрия
ПРОЧЕТИ

Паралелно с BEGE 2022 се проведе и Източноевропейската конференция на игралната индустрия (EEGS). Тя се спря върху бъдещето на сектора и потенциала, който то крие: метавърс, крипто, блокчейн, маркетинг в хазарта, нови пазари, регулациите и отговорната игра. Панелисти в двудневния форум бяха водещи международни експерти от бранша, сред които Алекс Хаберл, мениджър регулаторно развитие, GLI Europe B.V., Питър Ремерс, съпредседател на отдела по залагания към Международния съвет по алкохола и други пристрастености (ICAA) и член на борда на Европейската асоциация за изучаване на хазарта (EASG) и д-р Йорг Хофман, старши сътрудник в Melchers Law Firm.

Наталия Баевска: Наталия Баевска: Над 5000 души от 60 държави присъстваха на BEGE и EEGS 2022 (ВИДЕО)
ПРОЧЕТИ

Проведена бе и кръгла маса между представители на Националната агенция за приходите и различни гейминг организатори в България. Тя даде добро начало на дискусии между регулаторния орган и отделните оператори от бранша. Срещата даде ясна предпоставка за още по-добро бъдещо сътрудничество между държавната институция и частните компании у нас.

Професионалистите от гейминг индустрията имаха възможност да посетят и съпътстващите EEGS събития на 21-ви и 22-ри ноември в Гранд хотел „Милениум“ в София: над 60 от тях се включиха в Майсторски клас 2022 на тема „Отговорна игра“, а на следващия ден се проведе специална Афилиейт конференция, която предостави платформа за размяна на идеи и опит между участниците и осигури среда за създаване и поддържане на бизнес контакти.

Майсторски клас събира професионалисти в игралната индустрия
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]