Геймблинг

Изследване: Над 1 млн. германци са зависими от хазарта

от BetNews

13.11.2023


Изследване показва колко са зависимите от хазарта в Германия


Около 4,6 милиона души в Германия са зависими от хазарта или проявяват признаци на подобна зависимост, предаде ДПА, като се позова на доклад, представен днес от Буркхард Блинерт, представител във федералното правителство, отговарящ за въпросите, свързани с наркотиците и зависимостите.

Според доклада около 1,3 милиона души страдат от хазартна зависимост, а 3,3 милиона души имат поведение с първи признаци на зависимост, като например абстиненция при непрактикуване на хазартна дейност или връщане към хазарта на следващия ден, за да възстановят загубите си, предава БТА.

Докладът “Хазартният атлас”, публикуван от хамбургския Институт за интердисциплинарно изследване на наркотичните и други зависимости, Германския център по зависимости в Хам и Департамента за изследване на хазарта към университета в Бремен, предоставиха общ преглед на хазарта в Германия.

Как да разберете, че сте хазартно зависими и към кого да се обърнете за помощ
ПРОЧЕТИ

В доклада са използвани вече съществуващи данни и той дава информация за законовите регулации, оборота в бранша и теми, като например пристрастяване и превенция. Данните за зависимостта от хазарт са базирани на проучване от 2021 г.

За миналата година брутните приходи от хазартната индустрия, т.е. приходите след изплащане на печалбите, възлизат общо на 13,4 милиарда евро. Приходите са най-големи от машините за залагания (4,8 милиарда евро), следвани от тези от лотария (4,1 милиарда евро). Голям растеж се наблюдава и при приходите от спортни залагания, които станаха законни през есента на 2020 г. (1,4 милиарда евро).

Според доклада през 2022 г. държавата е събрала 5,2 милиарда евро от данъци при законния хазарт.

Психолог: Регистърът за хазартна зависимост в НАП помага, но не е панацея
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ