Новини

Юлиян Колев шампион и с награда от над 1 милион долара от турнир на Световните серии по покер 2022

от Диян Костадинов

25.06.2022Юлиян Колев постигна изключителен успех на Световните серии по покер (WSOP 2022). Той спечели по невероятен начин турнир номер 37: $1,500 Millionaire Maker, което му донесе награда от $1,125,141 и втора престижна златна гривна в рамките само на година.

В късната част на турнира Юлиян беше останал само с един единствен чип от 25,000, при нива на блайндовете 250,000/500,000. “Беше забавно, защото знаех, че не съм аут от турнира, но и не мога да постигна нищо с толкова малък стак (по-малко от един блайнд). Реших да видя какво става на другата маса и фолднах две ръце. После влязох All in и спечелих. В следващата ръка бях биг блайнд и отново спечелих All in, което ме върна в играта”, сподели Колев.

След това започнаха силни моменти за Юлиян, който постепенно увеличаваше стака си и достигна до последния ден от турнира на второ място по чипове. След старта на Ден 5 той успя да отстрани двама от опонентите си, за което му помогна и известна доза късмет. Така в крайна сметка се стигна до борбата за първото място между него и Oren Rosen от Израел.

Разиграването между двамата не продължи дълго и скоро се стигна до решителната последна ръка. В нея Oren имаше {q-Diamonds}{j-Clubs} и при нива на блайндовете 1-2 милиона, покачи залога до 4,000,000. Колев обаче бе с мощните {a-Hearts}{a-Clubs} и трибетна до 14,000,000. След около минута размисъл Oren плати и се отвори флоп {3-Clubs}{q-Spades}{8-Spades}, който даде чифт Дами за израелеца.

Юлиян продължи със залог от 10,000,000, който бе платен. Отвори се търн {3-Diamonds} и българинът заложи всичко. След нов размисъл Oren в крайна сметка плати и с ужас видя чифта Аса, който Колев държеше в ръцете си. Ривър {9-Clubs} не промени ситуацията и така с по-силни два чифта Юлиян Колев спечели своята втора златна гривна.

Това бе посрещнато с бурна радост от неговите приятели в публиката, които развяваха трибагреници и колоритно бяха поставили кофички KFC на главите си, също както такава имаше и Юлиян. Той сподели пред камерите, че е носил кофичката на главата си поради причина свързана с музиката, но и е усещал че тя му носи сила и късмет.

Снимка: youtube.com/pokernewsdotcom

Попитан как се чувства, Колев отговори, че чувството е много по-силно в сравнение с първата му златна гривна, която спечели миналата година, защото тогава тя беше от онлайн турнир, а сега е усещал подкрепата на приятелите си на живо и това му е помогнало.

Юлиян заяви, че ще участва в още събития на WSOP 2022 и ще преследва своята трета златна гривна.

Общият награден фонд на турнира $1,500 Millionaire Maker достигна $10,627,935, а в него участваха 7,961 играчи, сред които и много българи. Вилиян Петлешков спечели $7,549 за своето класиране на 200 място, Людмил Иванов завърши на 294-то място с награда от $5,816, Виктор Ковачев бе 385-ти за $5,165 и др.

BetNews.bg ще продължи да ви информира за българското представяне на Световните серии по покер, които се провеждат в Лас Вегас и приключват на 20 юли.ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]