Полезно

Как да печелим от спортни залози на хендикап? (Първа част)

от Свилен Станчев

04.07.2023В този материал ще ви разкажем какво представляват залозите на хендикап, както и как можете да печелите чрез тях. Също така ще разберете кога е удачно да го използвате в своите залози и кога не.

Какво е хендикап?

Хендикап е вид залог за резултат от спортен мач с условното предимство на един от отборите. Предимството на хендикапа се изразява в броя и целите или точките. Хендикап се използва за частично изравняване шансовете на отборите.

Пазарът „хендикап“ в най-общия си смисъл е разделен в две части – „европейски“ и „азиатски“:

Европейския хендикап

Наличен е за голяма част от футболните, баскетболните и тенис събитията преди началото им и на живо.

Дава се изкуствено предимство на аутсайдера в срещата. Опциите за залог отново са 1, х или 2, но след като се добавят головете от хендикапа към крайния резултат.

Азиатски хендикап

Този вид хендикап е най-играният в световен мащаб и напоследък добива все по-голяма популярност и у нас. Този залог дава страхотни възможности за прогнози, особено когато имате предчувствие, че даден отбор не може да бие с повече от 1 гол или пък друг да загуби с повече от 2.

Различава се от обикновения хендикап, като тук залагащите могат да върнат своя залог при определени обстоятелства.

Друго, което отличава азиатския от обикновения хендикап е начинът на формирането му Той може да бъде за или срещу даден отбор, а видовете азиатски хендикапи са 0, 0.25, 0.5, 0.75 и 1.

Хендикап за картони

Както и при залозите за Краен изход с хендикап при залозите с картони вариантите са сходни – на един от двата отбора се дава определена стойност като предимство. Изчисляването на печалбата е идентична, като при хендикап за Краен изход. Разнообразието от варианти с хендикап за картони е изключително голямо и можем да получим доста по-добри коефициенти за пазарите спрямо класическия избор на залог за картони.

Хендикап за корнери

Друга интересна опция за използването на хендикап е за корнери в срещите. Любителите на прогнози с корнери не са малко, а този пазар ни дава и повече възможности да избегнем евентуални загуби спрямо класическите пазари за корнери.

Как да печелим от спортни залози на хендикап? (Първа част)
ПРОЧЕТИ

За да бъде изживяването от хазартните игри приятно и вълнуващо, играчите трябва запазват контрол над ситуацията и да залагат отговорно. BetNews ви съветва да залагате разумно!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК за още интересни новини от развлекателния сектор.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]