Избор на редактора

Бърз наръчник за залози тип “Двоен шанс” (част 1)

от Свилен Станчев

11.09.2022В този материал ще разгледаме залог “Двоен шанс”. Той бива все по-популярен сред играещите в последно време.

Какво представлява “Двоен Шанс”?

Това е пазар, който ни предоставя възможността да заложим на крайния развой на мача, посредством комбинация на два от три възможни изхода на мача – победа за домакините (1), равенство (Х) или победа на гостуващия отбор (2). Букмейкърите отразяват тези възможности за залог със символите – 1Х, Х2 или 12.

Нека да разгледаме пример за такъв залог и да сравним коефициентите спрямо пазара за краен победител. За тази цел ще използваме един от мачовете от последните кръгове в Ефбет Лига между Септември София и Черно море.

Коефициентите за 1Х2 са, както следва:

Септември София 3.95

Равенство 3.75

Черно море 2.00

За сравнение, ето го и коефициентите за двоен шанс:

Септември София или равен 1.88

Септември София или Черно море 1.32

Равен или Черно море 1.30

Оспорван мач, който може да се развие във всяка посока. Ако смятаме, че Черно море няма да загуби мача като домакин, най-удачният залог би бил на двоен шанс – равенство или Черно море на коефициент 1.30. Въпреки че получаваме по-ниски коефициенти спрямо единични залози, тук минимализираме риска, защото и двата развоя – победа, или равенство ни устройват.

Как да печелим от залози на живо (част 1)
ПРОЧЕТИ

Видове залози на Двоен Шанс

По-долу ще се спрем в детайли на всеки един от видовете залози на Двоен Шанс. Този пазар е приложим само за спортове, където равният резултат е възможна опция. Както стана дума по-рано, тук се комбинират два от трите развоя, а рискът бива сведен но минимум. Независимо от спортното събитие – те се предлагат в следните три възможности:

Домакин или равен – 1Х

Победа за домакина или равенство в мача е безспорно най-избираната опция от трите варианта. Исторически погледнато, домакинските отбори имат превес в представянето си. Когато отборите губят домакинските си мачове, това е признак за сериозна разлика в класите на двата отбора.

Нашият съвет при този тип залог Двоен Шанс е да се допитвате до статистиката при залагане на 1Х. Търсете стабилни представяния на отбора домакин, както и липсата на победи на гостуващия отбор в последните мачове.

Гост или равен – Х2

Гост или равен в повечето случаи, е чудесен избор за залагащите, които търсят изненада в мача. Коефициентите обикновено са по-високи, а рискът е премерен. Ако пък гостуващият отбор е силен фаворит за спечелването на двубоя, с подкрепянето му чрез двоен шанс вие се подсигурявате при потенциална негова загуба.

Аналогично на домакин или равен, и тук ви съветваме да сверите статистиката. Залога на Х2 ще е отличен, когато гостуващият отбор има силно представяне през сезона, а домакинът е понасял редовни поражения на собствен терен.

Домакин или гост – 12

Домакин или Гост е третия и последен вариант на този пазар.Въпреки,че това е най-рядко прилагания вид Двоен Шанс – това е един перфектен избор, ако очаквате динамичен мач с много попадения. Можете да сте уверени и сигурни че вашият залог е добър при мачове, когато и двата отбора търсят трите точки или се нуждаят от победа.

Това беше първата част на статията за залози тип “Двоен шанс”. Следва продължение с още полезни съвети по темата във втора част.

Как да печелим от залози на живо (част 2)
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]