Избор на редактора

Как да разпознаем измамните типстъри

от Свилен Станчев

10.01.2023В последните години социалните мрежи се напълниха с лъжливи и измислени типстъри, които обещават сигурни печалби с огромни коефициенти. Предложенията им изглеждат безкрайно примамливи, като голяма част от хората се поддават на тях и са готови да платят за съмнителни мачове с високи коефициенти. Ето как да се предпазите от такива “типстъри”.

Предлагане на уговорени мачове

Със сигурност неведнъж сте попадали на публикации във Фейсбук групи и страници или сте получавали лично съобщение с предложения за мачове със стопроцентови резултати. Безспорно такова предложение звучи невероятно, плащате 50 или 100 лева и за по-малко от два часа печелите чудесна сума.  Звучи много нелепо и несериозно анонимен типстър да сподели информация за уговорен мач и то на такава цена. Уреждането на мачове, в който и да е спорт не са рядкост, но за тях знаят малко хора, обикновено обкръжението на двете страни (отборите) и техни много доверени лица.

Когато избирате типстър и сте готови да платите за неговите услуги, не търсете стопроцентова успеваемост, а такава, която ще ви донесе дългосрочни успехи.

Високи такси за единичен абонамент

Друга много често срещана практика сред измамните типстъри е да поставят висока цена на единична прогноза, тъй като са наясно, че няма да поръчате от тях отново. Те изискват между 100 и 1000 на залог, които е необходимо да се платят преди началото на събитието. Разбира се, има някои некоректни типстъри, които налагат плащане след края на залозите, ако са успешни, но основната им идея е да привлекат повече клиенти в началото.

Обикновено парите се изпращат към Paypal без право на връщане. Не получавате информация за получателя, за да не можете да си търсите правата при непечеливш залог.

Нямат сайтове и социални мрежи с дългогодишна история

Типстърите, които предлагат предвиждания от типа “fixed matches”, най-често създават групи основно в Telegram, WhatsApp или имат фалшиви Facebook профили. Няма как да проследите историята на залозите им и каква е печалбата им за определен период от време. Прогнозите се изпращат чрез SMS или в обособените от тях групи, а когато някоя прогноза е губеща, номерът ви бива блокиран, за да избягат от неубодните въпроси.

Именно затова се доверявайте на типстъри с професионални сайтове, в които е добавена информация за печелившите/губещите залози, актуалната успеваемост и генерирания профит. Важно е да има достоверни мнения от реални клиенти, споделящи опита си с предоставената услуга.

Прогнози на точен резултат и обръщалки

За да привлекат повече потенциални клиенти, лъжците в интернет пространството , най-често предлагат прогнози с високи коефициенти на точен резултат и първо полувреме/краен изход, тъй като това са едни от най-примамливите залози като коефициенти, които се предлагат. Най-често качват и споделят обработени и преправени снимки с предишни залози на своите клиенти, чиито стойности са изключително високи, съответно с много високи печалби.

Силно ви препоръчваме и съветваме да не се доверявате на типстъри, които прогнозират подобен вид събития. Фокусирайте се върху такива, предлагащи залози на краен победител, голове и хендикап.

Правете собствен анализ и оценка

Винаги правете собствен анализ и оценка на предлаганите ви услуги, като винаги всичко подлагайте под съмнение. Действайте разумно и не забравайте, че всичко това пряко касае вашите лични пари.

Най-ефективният и практичен съвет, който можем да ви дадем е да проследявате в по-продължителен период от време успеваемостта (победи/загуби) на съответния типстър. Така най-добре ще придобиете представа струва ли си да инвестирате парите си при него или не.

Не се доверявайте на всеки, който предлага уредени мачове в онлайн пространството. Най-вече избягвайте “типстъри”, които промотират уредени мачове във Facebook, Telegram или WhatsApp и поставят високи цени на единичен абонамент. Предвижданията на първо/краен и точен резултат пристигат с високи коефициенти, но крият сериозен риск, който може да навреди на баланса ви за залози, а за съжаление успеваемостта на този тип залози е много ниска и инвестицията в тях не си заслужава.ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]