Избор на редактора

Как да се избавим от лоша серия в спортните залози?

от Свилен Станчев

04.01.2023Както много добре знаем, не всичко в живота се случва завършва с щастлив край. Това важи с пълна сила и за спортните залагания. Колкото и да не ни се иска, няма как да знаем на сто процента как ще завършат срещите, на които сме заложили. Именно затова остава да разчитаме на личните си знания, опит и доза късмет.

Как да излезем от черна дупка в спортните залагания?

Нужно е да бъдете подготвени психически за моментите на загуба, защото това е неизменна част от играта. Най-лесно податливите на загуба са начинаещите, тъй като много от тях са твърде амбицирани, понякога прекалено самоуверени и е много болезнено, когато паднат от високо.

Ето няколко начина с които да преодолеете негативна серия, в която сте влезли:

Пауза в залаганията

Най-популярният и ефективен метод, който можете да използвате. Когато серията от поражения придобие значителни размери, често е трудно да се измъкнем от нея. Много играчи се стремят незабавно да се възстановят. Единият от грешните методи, които използват, е веднага да търсят компенсация (да “избият”), като увеличават размера на следващите залози. Това не е препорачително и трябва да прибягвате до този метод.

Данъчните дават препоръки за отговорна игра
ПРОЧЕТИ

Много честа практика е играчите да залагат на срещи в определени часове и тогава, когато първите избрани мачове биват губещи, играчите прибягват до по-късни срещи, за да “избият” загубите си. Опитът сочи, това води до неуспехи.

Друг почти сигурен начин да загубите са фишовете с много мачове (права колонка) с нисък залог и очаквания за висока печалба. Класически пример за много чести загуби.

Забравете за залозите за няколко дни или седмици

Изхвърлете ги от съзнанието си и се абстрахирайте от тях, прочетете хубава книга, изгледайте любим филм или се отдайте на друго хоби или развлечение. Да се разсеете от залозите за известен период от време е силно препоръчително. Редовното залагане всеки ден,  трупането на повече негативи, ако серията се влоши, води само до “черна дупка”, в която пропадането става много бързо. След кратка пауза може да се върнете към залозите със свежи идеи и сили.

Съвети за спортни залагания: топ изпитани практики (Първа част)
ПРОЧЕТИ
Работете да не повтаряте грешките си

Малко играчи са готови да признаят собствените си грешки. А те се допускат от всички, но е важно да се разбере какви са навреме, за ги анализирате и остраните преждевременно. Възможно е да има много опции. Възможно е да не успявате да откривате точните пазари, с които играете или пък шампионатите и състезанията на които да залагате.

Спиране със залозите

Третият и гарантирано най-ефективен начин да се избавите от негативната среда и емоции, в които сте попаднали. Радикален, но уникален и единствен за някои залагащи, който наистина работи. Този метод е за онези, които не успяват да се справят с емоциите и започват да потъват дълбоко в бездната на загубите.

Този метод е подходящ особено за онези, които губят месечните си заплати, залагат за сметка на празния си хладилник или дори посягат към бързите кредити само и само да заложат и малкото си пари. За такива играчи съвременните букмейкъри са измислили функцията – закриване на профила, която може да активирате в личния си акаунт. Понякога няма това е единственият начин и изход от ситуацията, за да се справите със загубите.

Най-често срещаните грешки при избор на онлайн букмейкър
ПРОЧЕТИ

В секцията за отговорна игра на всеки букмейкър има практични съвети, които могат да ви бъдат полезни, както и опцията за изтриване на акаунта или пък неговото “замразяване” за определен период от време.

Чисто съзнание и трезва мисъл

Мислете трезво преди да залагате, участвайте с толкова пари, колкото сте готови да загубите и можете да си позволите да загубите. Не мислете на залозите като месечно перо за доходи. Ако сте с тази нагласа, по-добре не се впускайте в игра.

Когато се освободите от този подход към залозите, ще бъдете много по-освободени психически и успехите ще дойдат. Не търсете отговорност от друг човек, който да ви каже какво да заложите. В крайна сметка това са парите, които излизат от вашия джоб и единствено вие носите отговорността върху действията си свързани с тях.

Рискова хазартна личност ли си: тест за самооценка на навиците
ПРОЧЕТИ

В залозите, както и в живот има място не само за победи, но и за загуби. Пораженията идват неочаквано, а най-лошото е, че понякога са в серия. За някои е изключително трудно да се справят с тях, но не е и невъзможно. За това е важно да сте подготвени за загубите и да имате силите и настройката да се справите с тях.

Потърсете причините, анализирайте, премислете и никога не бързайте да залагате, за да възвърнете загубите си.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]