Покер

Как да увеличим шансовете си за печалба на Покер (част 2)

от Диян Костадинов

03.02.2022Продължаваме с втора част на статията „Как да увеличим шансовете си за печалба на Покер“. В нея предоставяме още съвети, с които да подобрите играта си и възможностите за успех. Както и в първа част, отново ще говорим за Тексас холд’ъм покер, който е един от най-разпространените варианти на играта по света.

Играйте само когато се чувствате добре емоционално и физически

Емоциите са враг в покера. Ако в момента нещо ви тежи в личния живот или по време на игра се почувствате ядосани, тъжни и т.н., по-добре е да не играете. Когато човек е афектиран и не е способен да взема обективни и точни решения, последиците може да са фатални за финансовия резултат.

Същото важи и за физическото ви състояние. Ако сте уморени, пияни, болни и т.н., това ще попречи на концентрацията и най-вероятно ще загубите пари. Затова – играйте само тогава, когато се чувствате свежи, в добро физическо и емоционално състояние. Не допускайте загуби или печалби в дадени ръце да ви извадят от емоционалното равновесие, в което се намирате.

Дайте си достатъчно време за игра

Няма как да имате успех, ако времето ви притиска и принуждава да взимате прибързани решения. Играйте само при наличие на достатъчно време, което да посветите на покер сесията си. Трябва да сте търпеливи, за да дочакате важните ръце, които да ви изстрелят нагоре.

Бъдете фокусирани и отдадени на играта

Всеки има различни неща, които ангажират съзнанието му. Но седнете ли на покер масата, трябва да мислите само за играта и да изчистите мислите си за всичко останало. Може да достигнете до успех само, ако сте концентрирани и отдадени на случващото се на масата.

Определете си бюджет и цели

Това е важно, за да може да измервате нивата си на успех, както и да се предпазвате от прекомерни загуби, породени от моменти на емоционална слабост. Трябва да определите какъв бюджет може да си позволите, според финансите, с които разполагате и целите, които си поставяте. Ако сте начинаещ, не се хвърляйте в големи игри. Увеличавайте лимитите постепенно и според натрупания опит.

Целите, които си определяте, ще ви показват по какъв път да вървите и колко успешно се справяте. Има огромна разлика дали играете за удоволствие с приятели или се стремите да се превърнете в професионален играч. Бъдете обективни и разумни.

Учете, учете, учете!

Да, знам, че много хора се смятат за родени добри играчи и успяват да разчитат опонентите си, както и да отиграват по най-добрия начин. Други пък смятат, че нещата са въпрос на късмет и кой ще получи по-силни карти. Истината е, че покерът е много повече. Има достатъчно книги, статии и други помагала, които описват как да се играе в определени ситуации, как да залагате, каква стратегия да се използва, какви са начините да изчислявате възможността за успех, кога, защо и как да рискувате и т.н. Недопустимо е при толкова много възможности за изучаване на материята, включително и на български език, да не го правите, а да разчитате само на добри карти, интуиция или шанс. Ако искате да сте добри покер играчи, трябва да се развивате и да обогатявате знанията си.

Четете книги, гледайте лекции, следете покер сесии на добрите играчи. Още по-добре е да си намерите треньор (ментор)! Има много успешни играчи, които провеждат обучения. Ако искате покерът да ви носи пари, това е добра инвестиция, която ще ви се изплати с времето. Затова открийте – кой може да ви обучава. И ще преминете към ново ниво на играта си.

Играйте, Играйте, Играйте!

Практиката помага за развитието. Опитът има значение. И колкото повече възможности за игра имате, толкова по-бързо ще напреднете. Разбира се, не трябва да прекалявате. Дългите покер сесии са изтощителни. Не бива да пренебрегвате личният си живот. Намерете баланс между играта, начините за релакс и приятни изживявания, които да ви зареждат.

За повече съвети, прочетете и първа част на статията „Как да увеличим шансовете си за печалба на Покер“.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]