Избор на редактора

Какви са таксите на банките за захранване на сметки за онлайн хазарт?

от Жана Софрониева

11.07.2023Всяка една българска банка има тарифа за такси и комисионни, но не всички банки са включили хазартните плащания и онлайн залаганията в тези документи. Както знаем, всяка транзакция се плаща, но обърнали ли сте внимание каква е таксата за захранване на сметки за онлайн залози?

Уникредит Булбанк, TBI Bank, Централна кооперативна банка и други по-известни български банки не са упоменали каква е таксата за използване на пари в сметката за онлайн хазартни игри.

При Инвестбанк плащането на физически и виртуални ПОС терминали при търговец с предмет на дейност „хазарт“ е 1% от сумата. Във Fibank трансакциите, свързани със залагания и хазарт, струват 1.5% от сумата, която залагате. Клиентите на ОББ пък плащат най-висока такса за залагания и хазарт – 2% върху сумата на транзакцията.

Най-много внимание на хазартните игри в своята тарифа за такси и комисионни е обърнала Пощенска банка: „транзакции за залагания и хазарт, в това число и в Интернет; покупка на инструменти, представляващи алтернатива на пари в брой (в това число, но не само: чипове в казино, чуждестранна валута, чекове, акции, финансови инструменти, електронни пари и др. под.); парични преводи с картата към друга платежна сметка и/или друг платежен инструмент или погасяване на задължения по кредит/кредитна карта струват 1% от стойността на транзакцията.“ Таксата при получаване на суми по картата от залагания и хазарт също е 1%.

При Банка ДСК паричният трансфер струва не само 1% от сумата, но и още 1 лев. Таксата се прилага при захранване чрез банкова карта на виртуални портфейли или сметки, при транзакции, свързани с хазартни игри, залагания, покупка на чипове, валута, акции и други парични/финансови инструменти.

Проучването показва, че клиентите на Инвестбанк и на Пощенска банка имат най-изгодни условия за онлайн залози, а най-скъпа е тарифата на ОББ.

За да бъде изживяването от хазартните игри приятно и вълнуващо, играчите трябва запазват контрол над ситуацията и да залагат отговорно. BetNews ви съветва да залагате разумно!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК за още интересни новини от развлекателния сектор.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]