Покер

Какво представлява Match Poker – играта, в която уменията побеждават късмета

от Диян Костадинов

30.03.2022Ако играете Тексас холд‘ъм покер, то със сигурност е имало моменти, в които сте си казвали, че нямате късмет и губите, защото не получавате добри карти, за разлика от опонентите ви. А дали има как резултатът да не зависи от късмета и картите, а от уменията на всеки играч и кой реално е по-добър!? ДА, има такъв начин! Match Poker представлява именно това.

В Match Poker играете същите карти, на същата позиция и със същия флоп, търн и ривър, като играчите, с които се сравнявате. Така че резултатът не се оценява по това колко сте спечелили или загубили в ръката, а се сравняват уменията ви да разигравате с тези на останалите играчи, които са със същите карти. В резултат на това Match Poker премахва късмета, присъщ на покера, и го прави спорт, временно приет от ръководния орган на световния спорт – GAISF – заедно с шах и бридж.

Match Poker правила

Играе се по същия начин като стандартен No Limit Texas Hold‘Em Poker. Различното обаче е в начина, по който се отбелязва резултата. В Match Poker, за разлика от обикновения покер, вие не се състезавате срещу играчите на вашата маса. Да, опитвате се да спечелите чипове от тях, но както знаем, в стандартния покер, всички на масата имат различни от вашите карти. Следователно, дали ще ги победите или не, зависи много и от късмета. Когато играете Match Poker обаче, вие винаги ще се състезавате срещу други играчи, които играят същата ръка, със същите карти и от същата позиция като вас. Например, има шест маси, които играят една и съща ръка едновременно. Ако сте на място 4, тогава вашите реални опоненти са всички играчи на място 4 на другите маси, защото вие разигравате едни и същи карти, и имате едни и същи начални чипове.

Когато имате лоши карти, те също. Ако имате късмет на ривъра и се обърне картата, от която се нуждаете, те също ще я получат. Единственото нещо, което отличава вашето представяне от тяхното, е колко умело разигравате картите, които получавате. Така че всичко зависи само от вашите умения.

Ако можете да спечелите повече чипове, отколкото те могат – независимо дали чрез блъфиране или силна комбинация – тогава вие ще бъдете на върха. А когато картите са ви слаби и загубите по-малко чипове от тях – например чрез фолдване в точния момент – тогава ще излезете на върха спрямо опонентите на вашата позиция от другите маси. В края на всяко разиграване се прави класиране, според постигнатите резултати.

След края на ръцете, чиповете на всички се нулират. Това е така, за да може всяка нова ръка да започне с еднакво количество чипове за всички играчи. Не би било честно да сравнявате представянето си в ръка, когато сте с малък стак, от примерно 12 биг блайнда, срещу играч със същите карти, но със стак от 100 биг блайнда. Така всичко е справедливо и резултатът зависи основно от вашите умения.

И така, в Match Poker:

Ръката, която вие (и всички други играчи) получавате, се раздава и разиграва от много други. Така че, вместо да ви вкара срещу играчите на вашата маса, Match Poker реално сравнява резултата ви с всички, които са играли същите карти преди – на същата позиция и със същия флоп, търн и ривър. Това премахва голяма част от късмета в покера и го заменя с реална оценка на вашите умения. След това се съставя класиране.

При Match Poker дори има коефициент на уменията на играчите и ранглиста, по подобие на тези в шахмата. Това се нарича IFMP Rating (International Federation of Match Poker Rating – Рейтинг на Международната Мач Покер Федерация)

Така че, насладете се на Match Poker – играта, в която уменията побеждават късмета!ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]