Виртуални Спортове

Какво представляват виртуалните спортове?

от Свилен Станчев

22.10.2022Виртуалните спортове са една от най-големите иновации на букмейкърите през последните години. В днешно време можете да залагате почти безгранично, включително на политика, на музикални събития, на Е-спортове, както и на виртуални спортове (ВС). Името им може да звучи твърде странно за мнозина от вас, но в действителност те са една от най-бързите и най-прости форми на залагания, на които можете да се насладите.

Същност на виртуалните спортове

Те са компютърни програми, които са предназначени да копират събитията в даден спорт, но с определено ниво на произволност вградена в тях, за да се гарантира, че резултатите всеки път се различават. Наред с обработката на действителното спортно събитие, ВС предлагат заедно с това и редица пазари за залагания.

Предлаганите коефициенти на тези пазари се основават на относителното качество на участниците, които се състезават. Те могат да бъдат “претеглени” в играта, за да се създадат фаворити и аутсайдери. Целта е да се възпроизведат редица реални пазари за спортни залагания, но те да са специално за това изцяло измислено събитие.

Тогава играчите могат да правят залози на тези пазари при посочените коефициенти по време на първата фаза на събитието, когато е периода на залагане. Това е период (обикновено около 1-2 минути), в който играчите могат да правят залози спрямо показаните пазари. След като приключи периода на залагане, софтуерът започва режим на симулация, където събитието се играе пред вас. Това обикновено трае между минута и минута и тридесет секунди общо.

Повечето топ букмейкърски сайтове, които предлагат ВС, искат едно събитие, включващо периода на залагане и симулацията, да продължи общо около три минути. След приключване на виртуално спортно събитие се показват резултатите от събитието и се изписват печелившите залози от всеки от наличните пазари. След като на тези резултати се покаже кратка страница с резюме, после започва нова фаза на залагане на следващото виртуално спортно събитие.

Какви виртуални спортове предлагат онлайн букмейкърите?

В действителност всички видове, които се предлагат в букитата, изцяло зависят от това в кой букмейкър бихте искали да заложите. Някои сайтове за спортни залагания предлагат по-голям избор на ВС от други.

3-те най-популярни букмейкъра, предлагащи залози за виртуални спортове:

Bet365 – конни надбягвания, хрътки, мотори (автомобили и спидуей), футбол, колоездене, тенис и тротинг;
10Bet – футбол, конни надбягвания и хрътки;
Betway – най-добрите виртуални футболни залози.

Футболът, конните надбягвания и хрътките са най-популярните ВС, но някои сайтове предлагат още по-голям избор, за да бъдат достатъчно актуални на пазара.

Как се определя изходът на виртуално спортно събитие?

Коефициентите на всеки пазар се изработват по абсолютно същия начин, както се решават коефициентите на пазарите и в реалните спортове. Това се случва чрез използване на редица фактори, всеки от които влияе на предлаганите по един или друг начин шансове за краен успех.

Чрез претегляне на конкурентите в събитията, независимо колко състезатели има, софтуерът след това определя коефициентите за всеки пазар на залагания и да ги предложи на играчите.

В следващия ни материал свързан с виртуалните спортове, ще ви предложим няколко стратегии и съвета за печеливши залози.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]