Геймблинг

Казината в Макао отчетоха приходи в размер на $2,4 милиарда през януари

от BetNews

01.02.2024Приходи в размер на 2,4 милиарда долара отчетоха казината в Макао през месец януари. Това е скок от 67% на годишна база. Резултатът е и с 4,1 на сто по-добър от този през предходния месец, съобщава сайтът casino.org.

Това е най-силният месец на залите за залагания в самоуправляващия се китайски район след началото на пандемията. Само един месец миналата година – октомври – генерира повече приходи от игри.

Януари продължава положителния тренд на възстановяване от COVID-19 за Макао. Приходите от казината в региона се върнаха до около 63% от пазарното ниво от 2019 г. през първата година на възстановяване. Това се случи, след като президентът на Китай Си Дзинпин прекрати спорната си политика за „нулева COVID“ в края на 2022 г.

Анализатори прогнозират възстановяването да продължи през 2024 г. Изследователи от Morgan Stanley смятат, че приходите на казината в Макао ще се върнат до около 80% от нивата преди пандемията през тази година.

ПРЕЗ 2023 Г. ИМА РЪСТ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА, СВЪРЗАНИ С ХАЗАРТА

Тази седмица съдебната полиция на Макао публикува своя доклад за 2023 г. за престъпността в анклава. Документацията показва, че общият брой на престъпленията, свързани с игрите, се е увеличил със 182% миналата година до 2717 случая.

Скокът беше очакван, тъй като нормалният живот в Макао и Китай остана задържан през 2022 г. поради „нулевия COVID“. Тъй като 2023 г. беше годината, в която Китай и неговите два специални административни района бяха отворени отново, а китайците станаха свободни да се движат из страната, престъпността естествено се завърна. Правоприлагащите органи в Макао обаче казват, че броят на престъпленията е значително намален в сравнение с 2019 г.

„Хазартната индустрия в Макао се развива здравословно в правилната посока и сериозни престъпления като незаконен хазарт и пране на пари чрез хазартни операции на практика са изчезнали“, каза комисарят на съдебната полиция Сит Чонг Менг. По думите му броят на хазартните престъпления е намалял с 50% спрямо 2019 г.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]