Геймблинг

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

от BetNews

22.02.2024Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА.

Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също бе рекордна по отношение на печалбата на казината в САЩ.

Когато данните за приходите от казината, притежавани от индиански племена, бъдат отделно публикувани по-късно през годината, се очаква хазартните дейности да са донесли общо близо 110 млрд. долара на операторите на казина в САЩ през 2023 г.

“От традиционното казино изживяване до онлайн алтернативите му, търсенето на подобни игри сред американците е най-високото за всички времена”, каза Бил Милър, президент и главен изпълнителен директор на AGA.

В началото на миналата година “инфлацията беше висока, във въздуха витаеше несигурност. Анализаторите не можеха да кажат със сигурност какво ще причинят тези предизвикателства, допълни Милър. С течение на годината “инфлацията започна да се охлажда, потребителите започнаха да харчат, Федералният резерв поддържаше лихвите на стабилно ниво… Резултатът беше рекордно добра година за нашия бранш”.

Само през празничния декември казината в САЩ са спечелили 6,2 млрд. долара,

а през цялото четвърто тримесечие – 17,4 млрд. долара. И двете суми представляват максимуми за съответния период.

Слот машинките са изкарали 35,51 млрд. долара на американските казина през 2023 г., което е увеличение от 3,8% спрямо предходната година. Игрите на маса са донесли още 10,31 млрд. долара (+3,5%).

Спортните залагания са генерирали приходи за 10,92 млрд. долара, което е ръст с 44,5%.

Американците са заложили общо 119,84 млрд. долара на спортни игри, което е с 27,8% повече спрямо предходната година. Пет нови пазара за спортни залагания в САЩ, които започнаха да функционират през 2023 г. – Кентъки, Мейн, Масачузетс, Небраска и Охайо – са допринесли за това, генерирайки общо 1,49 млрд. долара приходи.

Онлайн хазартът е привлякъл залози за 6,17 млрд. долара, което е годишен ръст с 22,9%.ОЩЕ НОВИНИ

image

Зеленски забрани онлайн залаганията за войниците на фронта

Украинският президент Володимир Зеленски подписа декрет, който забранява онлайн залаганията за всички военнослужещи от Военните сили на Украйна (ВСУ), съобщава KyivIndependent. Предложението за забраната идва от Съвета за национална сигурност и отбрана, който настоява за засилване на контрола над игралната индустрия в намиращата се в интензивна военна обстановка държава. Освен тоталната забрана, отнасяща се до […]

image

Баялцалиев пред BetNews: Промените във футбола трябва да се видят незабавно  

Детелин Баялцалиев е бивш футболен съдия. Като асистент рефер е ръководил повече от 550 мача в България и чужбина. С него разговаряхме за промените в българския футбол, които се надяваме да предстоят, както и за проблемите на съдийството у нас. Изборът за президент на БФС „Някои знаеха, че нямат шансове, но се явиха на изборите. […]

image

Молдова позволи рекламата на хазарт, за да подпомогне спорта

Република Молдова ще промени закона за забрана на рекламата на хазарт, който е в сила от няколко години. Това е съобщил министърът на образованието и изследванията Дан Перчун по време на среща с представители на спортните федерации в страната, пише Noi.md. За уверението, дадено от министъра, разказва президентът на молдовската футболна федерация Йон Поалелунджи. „Това, […]