eSports

Китай е с най-големи приходи от еспорт в света въпреки репресиите върху игрите

от BetNews

16.07.2022


Снимка


Китай отчита най-големи приходи от еспорт в света. Те са нараснали с 14% през 2021 г. въпреки трудната регулаторна среда, съобщава Niko Partners.

През миналата година страната е отчела приходи в размер на 403,1 милиона долара. Сред причините за това е големият брой геймъри в Китай, съобщава Александър Чамплин, ръководител на електронните спортове в Niko Partners пред CNBC.

Пазарът в Китай продължава да се развива въпреки строгите регулации в индустрията. Миналата година управляващите въведоха правила, които ограничават времето, което лицата под 18-годишна възраст прекарват във видеоигри. Според тях непълнолетните могат да играят до три часа на седмица. Китайските регулатори замразиха и одобренията на нови игри за разпространение и монетизация между юли 2021 г. и април тази година.

„Това, което тези регулации правят по отношение на младежките игри, е наистина един вид ограничаване на каналите. Така че, въпреки че все още има много вълнение около заглавията на електронните спортове, ние сме загрижени какво въздействие ще има това за бъдещите поколения фенове на електронните спортове и професионалистите в електронните спортове“, каза още Чамплин.

Приходите от еспорт растат и в Югоизточна Азия. За миналата година те възлизат на 80,1 милиона долара, което е ръст от 27,3% на годишна база. Индия отчете ръст на приходите от електронни спортове с 20,3 милиона долара миналата година, което е ръст от 26% спрямо 2020 г.

 ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]