eSports

Кои са най-лесните Esports игри?

от Стелиан Димитров

24.10.2021Hearthstone и FIFA са сред най-препоръчваните заглавия за начинаещите

Геният е 1% талант и 99% усилен труд. Мантрата, изречена някога от Айнщайн, често служи като верую за професионалните Esports играчи. Преди да достигне до големите турнири, всеки един от тях обаче е бил изправен пред трудното решение какви да бъдат първите му крачки в сферата.

Многообразието от заглавия със сигурност е плюс за всеки ценител на джойстика. Именно то може обаче да бъде и изключително объркващо за начинаещия Esports ентусиаст. Както във всеки спорт, и тук за най-важни се смятат изучаването на най-добрите стратегии и усвояването на необходимите движения за конкретната игра. Ето защо не е препоръчително играчът да разпръсква вниманието си върху много и различни по вид заглавия – така, както футболистите, например, рядко играят професионално и волейбол.

Има все пак някои по-лесни Esports „дисциплини“, които могат след време да се превърнат в професионално призвание на настоящия лаик, но също така е възможно и да послужат като трамплин за следващи по-сложни игри.

С цел да се опитаме да ви помогнем да навигирате вашето собствено начало в необятната вселена на Esports, днес ви представяме някои от най-подходящите заглавия за дебют:

Hearthstone

Репутацията й е за една от наистина най-лесните спортове, в които топката е сменена с компютърната мишка. Сред големите позитиви на Hearthstone е фактът, че в по-голямата си част играта е индивидуална. Разчита се единствено на собствени сили, като по този начин се усвояват в пъти по-бързо и стратегиите. А именно те са ключови за успеха тук.

Hearthstone не предполага да имате каквито и да е механични умения. Правилата са изключително лесни – вие и противника ви разполагате с карти. Използвайки миньоните и другите герои и сили трябва да свалите здравето на противника от 30 на 0. Печели този, който успее да изпълни мисията си първи.

За да успеете в Hearthstone, трябва да измислите стратегии как да спечелите срещу опонента си, като предвидите картите, които те ще играят. Тъй като повечето от турнирите съдържат отворени списъци с декове, ще можете да видите колодите им преди двубоя. Може да се измисли план за това как да ги победите, като се забрани най-силната им колода и ефективно прогнозирате техните ходове.

Hearthstone се играе професионално от 2014 г., като наградният фонд на световния шампионат достига до 1 млн. долара.

FIFA

Подобно на Hearthstone, спортната FIFA също привлича голяма част от лаиците с факта, че е индивидуална игра, в която се изправяте сами срещу противник. Това означава, че зависите от собствените си умения с клавиатурата или джойстика. На пиедестал и тук е поставена стратегията. Въпреки това FIFA е с една идея по-сложна от споменатото по-горе заглавие заради необходимостта все пак да развиете – макар и в малка степен – двигателната култура на пръстите на ръцете си. Това се случва единствено чрез практика и много изиграни мачове.

Стратегията трябва да се гради според конкретната ситуация, като играчът следва да реагира на действията на опонента си. Отново по подобие на Hearthstone, предварителната подготовка е от основополагащо значение. Тоест, вие трябва да можете да предвидите стратегиите на другия играч, ще получавате по-добри резултати. А при увеличаване на процента на печалби несъмнено рано или късно ще се класирате в някой от престижните турнири.

FIFA се превърна в игра с професионален състезателен характер през 2004 г. 9 години по-късно се регистрират и рекордните 2,5 млн. желаещи да участват в турнира на „интерактивната Световна купа“, или иначе казано – настоящия FIFA eWorld Cup.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]