Избор на редактора

Колко получава годишно шефката на Bet365?

от BetNews

15.01.2024Британски мозъчен тръст определи заплатата на основателката на букмейкъра като неразумна и непропорционална

Денис Коутс е получила възнаграждение в размер на 281 милиона долара през последната финансова година. Коутс, която е изпълнителен директор и мажоритарен акционер в Bet365, е спечелила още най-малко 63,5 милиона долара под формата на дивиденти, показват отчетите на компанията, публикувани преди дни, съобщава CNN.

Заплатата й бележи увеличение с около 10 милиона долара в сравнение с миналата година, въпреки че Bet365 отчете загуби в размер на около $77 милиона. Тези загуби се дължат на „значително увеличение на разходите, свързани с навлизането на нови пазари“, гласят отчетите на компанията.

Критики за най-добре платената жена във Великобритания

Денис Коутс е най-добре платената жена във Великобритания и един от най-добре платените главни изпълнителни директори в света. Според Би Би Си размерът на заплатата й предизвиква критики, особено в контекста на кризата с разходите за живот в Обединеното кралство.

Британският мозъчен тръст High Pay Centre определи заплатата на основателката на Bet365 Денис Коутс като неразумна и непропорционална.

„Хората заслужават да бъдат възнаградени за иновациите и успеха, но се поставя под въпрос какво е разумно и пропорционално“, каза Люк Хилдиард, изпълнителен директор на High Pay Centre, в изявление, изпратено до CNN. По думите му никой не става мултимилиардер в изолация от по-широкото общество.

„В този случай богатството зависи от парите, излизащи от джобовете на комарджиите, усилията на хиляди служители, плюс по-широки фактори като хора, които имат някакъв разполагаем доход, сигурна и надеждна интернет мрежа или цялата инфраструктура, която се използва за организиране на спортни събития“, коментира Люк Хилдиард.

Според него просперитетът на Великобритания зависи от това как се споделя богатството, генерирано от икономиката на държавата.

Представители на Bet365 не са отговорили на CNN с коментар по казуса.

Компанията е платила 127 милиона долара на фондацията „Денис Коутс“, която разпределя средства за благотворителни дейности в Обединеното кралство и в чужбина, показват последните ѝ отчети. Семейство Коутс също беше оценено от Sunday Times като вторият най-голям данъкоплатец в Обединеното кралство през 2023 г., като е допринесло с около 585 милиона долара към държавната хазна.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]