Избор на редактора

Кратко ръководство: как да печелим със стратегията Д’Аламбер

от Свилен Станчев

26.05.2023Системата на Д’Аламбер се използва активно както за казино игри, така и за спортни залагания. Стратегията може да бъде еднакво успешна за всички хазартни игри, когато се използва правилно и ефективно.

Кой е Д’Аламбер?

Жан-Батист льо Рон Д’Аламбер е френски математик, физик, философ, механик и музиковед.

До 1759 г. работи като съиздател на Дени Дидро при подготовката и отпечатването на „Енциклопедия, или тълковен речник на науките, изкуствата и занаятите“ – епохален научен труд, поставил началото на Просвещението, след това продължава да допринася със статии. Работи и в областта на математиката (алгебра), механиката (механика на флуидите) и физиката (вълново уравнение).

Той е един от членовете на Парижката академия на науките и Френската академия на науките от 1754 г. до кончината си през 1783 г., както и на чуждестранни академии: -Пруската академия на науките, Лондонското кралско дружество и Петербургската академия на науките.

Какво представлява стратегията на Д’Аламбер?

Тази стратегия за игра е разработена от френския математик  Д’Аламбер. Нейната същност се състои във факта, че при всеки загубен залог играчите трябва да увеличат размера на залога с една единица, а когато печелят тя трябва да бъде намалена със същата сума.

Едно от основните предимства на тази система, че е лесна да се разбере и приложи. Дори начинаещите играчи нямат трудности да разберат как работи стратегията. Някои залагащи бъркат системата Д’Аламбер с метода на Мартингейл, но там размерът на залога се удвоява, ако загубите, а при залагането със системата Д’Аламбер се увеличава с една единица.

Как се използва стратегията?

Ще го представим с пример: Началният залог е пет лева. Съответно това ще бъде първия ви залог. Ако го загубите, тогава вторият път залагате десет лева, така увеличаваме залога с една единица. Отново губите? Вдигате залога си с още една единица и става петнадесет лева. Този път сте спечелили? Тогава следващият ви залог ще бъде десет лева (т.е. той намалява с единица след печалба).

Както можете да видите стратегията е доста проста, но трябва да се имат предвид няколко неща, докато се използва и играе с нея. Първо, трябва да залагате на селекции и събития с коефициент близък най-малко до две. Ако залагате на по-ниски коефициенти, няма смисъл да използвате тази стратегия и система. Вие няма да сте на печалба в дългосрочен план, каквато е целта на всеки един залагащ играч.

Второ, както винаги е нужно внимателно да анализирате избраното събитие преди да направите своя залог. Само в този случай ще можете да постигнете успеваемост на вашите залози поне 55-60%.

Обратна система на Д’Аламбер

Освен системата на Д’Аламбер съществува и нейната противоположност. Името предполага, че ще трябва да намалите залога с една единица за всяка загуба и да го увеличите със същата сума, ако спечелите.

Нека анализираме и разгледаме принципа на тази стратегия на примера на 10 залога с първоначална банка от 100 лева.

1-ви залог – 10 лева. Печелите. Балансът е 110 лева.

2-ри залог – 20 лева . Печелите. Балансът е 130 лева.

3-ти залог – 30 лева. Губите. Балансът е 100 лева.

4-ти залог – 20 лева. Печелите. Балансът е 120 лева.

5-ти залог – 30 лева. Печелите. Балансът е 150 лева.

6-ти залог – 40 лева. Печелите. Балансът е 190 лева.

7-ми залог – 50 лева. Печелите. Балансът е 240 лева.

8-ми залог – 60 лева. Губите. Балансът е 180 лева.

9-ти залог – 50 лева. Губите. Балансът е 130 лева.

10-ти залог – 40 лева . Печелите. Крайният баланс е 170 лева.

В случая печалбата е седемдесет лева от десет залога, но е необходимо да вземете предвид някои не маловажни особености. Първо, залозите са направени с коефициент равен на две. И второ, успеваемостта им е седемдесет процента.

В заключение може да кажем, че за успешното използване на стратегията е необходимо да заложите на коефициент над или близо до две, а успеваемостта на залозите трябва да бъде по-висока от петдесет процента. Не може да залагате на произволни селекции на две коефициент и да очаквате те да бъдат печеливши. Трябва да вникнете в самия залог, да анализирате събитието и тогава да заложите, за да спечелите от системата на Д’Аламбер или от която и да е система за онлайн залагане.ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]