Избор на редактора

Макао отново е най-привлекателният град за хазарт в света

от BetNews

21.08.2023Самоуправляващият се китайски район Макао отново е най-привлекателният град за хазарт в света. Това отчитат от Wall Street Journal, след като стана ясно, че дестинацията е посетена от около 1,9 милиона туристи от континентален Китай през месец юни.

Броят гости на Макао през миналия месец се доближава до предпандемичните нива (от около два милиона души месечно в края на 2019 г.). Преди около година, когато пандемичният контрол затвори голяма част от града, посетителите бяха едва около 7 хиляди души.

След данните от месец юли тази година районът отново изпреварва Лас Вегас като световна столица на хазарта.

Според статистиката играчите с големи залози са по-малко, отколкото по време на разцвета на Макао преди десетилетие.

Въпреки това дори играчите с по-малки залози обикновено залагат средно по над 1500 долара на масите на час, а играчите от по-високо ниво обикновено губят средно по над 2500 долара на ден, пишат анализатори.

Възстановяването на Макао контрастира на слабата икономика на Китай, където потребителските цени се насочват към дефлация, пишат от сайта investor.bg, позовавайки се на Wall Street Journal.

Бившата португалска колония бе едно от последните места, където бе облекчен контролът, свързан с пандемията и така тя последва посоката на други меки на хазарта, от Лас Вегас до Сингапур, където търсенето скочи след края на ограниченията.

Приходите от хазарт в Невада (щата, в който се намира Лас Вегас – б.а.) задминаваха тези от Макао през по-голямата част от пандемичния период. След края на ограничения обаче тенденцията се обърна. Брутните приходи от хазарт в Макао за първата половина на тази година са достигнали почти 10 млрд. долара спрямо 7,5 млрд. долара за Невада, показват официални данни от двете места.

Приходите в Макао растат бързо, удряйки 2 милиарда долара през юли, което е най-високото им ниво от появата на COVID-19 досега. Сумата все пак е доста под средните месечни приходи от 3 милиарда долара през 2019 г.

Оживени казина и молове, пълни с луксозни магазини за дрехи и бижута, засилиха икономическото възстановяване на Макао, като брутният вътрешен продукт скочи с почти 39% през първото тримесечие на тази година.
Макао остава предпочитаната дестинация за китайските пътници засега, казват анализатори от Jefferies в доклад от този месец, макар че броят на местата в международните полети от Китай все още е под 60% от нивата преди пандемията.

Това представлява своеобразно предизвикателство пред казино операторите, на които бе поставено условие да привличат повече чуждестранни туристи извън Китай.ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]