Избор на редактора

Макао отново е най-привлекателният град за хазарт в света

от BetNews

21.08.2023Самоуправляващият се китайски район Макао отново е най-привлекателният град за хазарт в света. Това отчитат от Wall Street Journal, след като стана ясно, че дестинацията е посетена от около 1,9 милиона туристи от континентален Китай през месец юни.

Броят гости на Макао през миналия месец се доближава до предпандемичните нива (от около два милиона души месечно в края на 2019 г.). Преди около година, когато пандемичният контрол затвори голяма част от града, посетителите бяха едва около 7 хиляди души.

След данните от месец юли тази година районът отново изпреварва Лас Вегас като световна столица на хазарта.

Според статистиката играчите с големи залози са по-малко, отколкото по време на разцвета на Макао преди десетилетие.

Въпреки това дори играчите с по-малки залози обикновено залагат средно по над 1500 долара на масите на час, а играчите от по-високо ниво обикновено губят средно по над 2500 долара на ден, пишат анализатори.

Възстановяването на Макао контрастира на слабата икономика на Китай, където потребителските цени се насочват към дефлация, пишат от сайта investor.bg, позовавайки се на Wall Street Journal.

Бившата португалска колония бе едно от последните места, където бе облекчен контролът, свързан с пандемията и така тя последва посоката на други меки на хазарта, от Лас Вегас до Сингапур, където търсенето скочи след края на ограниченията.

Приходите от хазарт в Невада (щата, в който се намира Лас Вегас – б.а.) задминаваха тези от Макао през по-голямата част от пандемичния период. След края на ограничения обаче тенденцията се обърна. Брутните приходи от хазарт в Макао за първата половина на тази година са достигнали почти 10 млрд. долара спрямо 7,5 млрд. долара за Невада, показват официални данни от двете места.

Приходите в Макао растат бързо, удряйки 2 милиарда долара през юли, което е най-високото им ниво от появата на COVID-19 досега. Сумата все пак е доста под средните месечни приходи от 3 милиарда долара през 2019 г.

Оживени казина и молове, пълни с луксозни магазини за дрехи и бижута, засилиха икономическото възстановяване на Макао, като брутният вътрешен продукт скочи с почти 39% през първото тримесечие на тази година.
Макао остава предпочитаната дестинация за китайските пътници засега, казват анализатори от Jefferies в доклад от този месец, макар че броят на местата в международните полети от Китай все още е под 60% от нивата преди пандемията.

Това представлява своеобразно предизвикателство пред казино операторите, на които бе поставено условие да привличат повече чуждестранни туристи извън Китай.ОЩЕ НОВИНИ

image

Швеция глоби онлайн оператор с над 620 хиляди евро заради недостатъчна защита на играчите

Хазартният регулатор в Швеция глоби онлайн оператора Kanon Gaming с над 620 хиляди евро заради множество нарушения. Сред тях е недостатъчната защита на играчи, показващи признаци на прекомерно залагане. Kanon Gaming поддържа в момента четири лицензирани уебсайта в страната. Установените нарушения след проведеното от властите разследване са свързани със задължението за грижа в шведския закон […]

image

Британската комисия по хазарта проверява стотици залози за датата на изборите

Британската комисия по хазарта проверява стотици залози, направени относно датата на изборите в Обединеното кралство. Регулаторът съобщи, че разширява разследването си, след като стана ясно, че няколко представители на Консервативната партия на британския премиер Риши Сунак и приближени до нея са залагали за датата, преди тя да бъде официално съобщена. Комисията разследва „партия за залагания […]

image

Елиминациите на Евро 2024: програма и резултати

Груповата фаза на UEFA EURO 2024 официално приключи и следва да следим и гледаме елиминациите на Европейското първенство. Големите губещи като най-слаби трети отбори са Унгария и Хърватия, които се прибират у дома, като същата съдба сполетя също така и Шотландия, Чехия, Украйна, Сърбия, Албания и Полша. Още на 29-и юни предстои да гледаме срещите […]