Любопитно

Microsoft дава $70 млрд. за студиото на World of Worldcraft  

от Екип

23.01.2022Гейминг компания изпадна в затруднения след обвинения за дискриминационни условия към жените

Технологичната компания Microsoft предлага 68,7 млрд. долара, за да придобие едно от най-популярните гейминг студиа в света – Blizzard Activision, създало игри от ранга на World of Worldcraft, Overwatch, Call Of Duty и др. Това ще е най-голямата сделка в сектора на видеоигрите. В официално изявление от Microsoft отчитат водещата роля на този вид забавления, както и ключовата му роля в „развитието на метавселенските платформи“.

До придобиването на Blizzard Activision се стигна, след като гейминг компанията бе съдена от щата Калифорния за „създаването на благоприятни условия за тормоз и дискриминация спрямо жени“.

Вследствие на обвиненията от студиото обявиха и нови мерки, свързани с подобряване на работния процес, като въвеждат т.нар. „културен лидер“, който да следи за спазването на добрите практики относно безопасната среда на труд. Ще бъде въведен и нов мениджър в „Човешки ресурси“, който да изгради отново доверието от служителите към компанията. Ще бъде създадена и позиция за директор по равенството, който да следи за липсата на дискриминация на каквато и да е основа – полова, расова и др.

От  Microsoft също излязоха с изявление по казуса. Главният изпълнителен директор Фил Спенсър призна, че е запознат с проблематичното минало „зад кулисите“ на Blizzard Activision.

„Очакваме с нетърпение да  разширим нашата култура на проактивно включване към страхотните екипи в компанията“, коментира той.

Междувременно Microsoft също наскоро стартира изследване във връзка със собствените си политики за тормоз и дискриминация. То ще бъде извършено от трета страна.

Освен с „вътрешните“ проблеми, касаещи работния процес, гейминг студиото предстои да обърне внимание и на забавените рилийзи на Overwatch 2 и Diablo IV.

„Знаем, че трябва да даваме съдържание на играчите ни по-редовно и да правим иновации, както в съществуващите ни игри, така и в нови такива“, обявиха от компанията, като анонсираха „вълнуващи новини“, които предстои да обявят в идните дни.

Сделката между Microsoft и Blizzard Activision ще бъде официализирана след произнасяне от страна на регулаторните органи.ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]