Любопитно

Microsoft дава $70 млрд. за студиото на World of Worldcraft  

от Екип

23.01.2022Гейминг компания изпадна в затруднения след обвинения за дискриминационни условия към жените

Технологичната компания Microsoft предлага 68,7 млрд. долара, за да придобие едно от най-популярните гейминг студиа в света – Blizzard Activision, създало игри от ранга на World of Worldcraft, Overwatch, Call Of Duty и др. Това ще е най-голямата сделка в сектора на видеоигрите. В официално изявление от Microsoft отчитат водещата роля на този вид забавления, както и ключовата му роля в „развитието на метавселенските платформи“.

До придобиването на Blizzard Activision се стигна, след като гейминг компанията бе съдена от щата Калифорния за „създаването на благоприятни условия за тормоз и дискриминация спрямо жени“.

Вследствие на обвиненията от студиото обявиха и нови мерки, свързани с подобряване на работния процес, като въвеждат т.нар. „културен лидер“, който да следи за спазването на добрите практики относно безопасната среда на труд. Ще бъде въведен и нов мениджър в „Човешки ресурси“, който да изгради отново доверието от служителите към компанията. Ще бъде създадена и позиция за директор по равенството, който да следи за липсата на дискриминация на каквато и да е основа – полова, расова и др.

От  Microsoft също излязоха с изявление по казуса. Главният изпълнителен директор Фил Спенсър призна, че е запознат с проблематичното минало „зад кулисите“ на Blizzard Activision.

„Очакваме с нетърпение да  разширим нашата култура на проактивно включване към страхотните екипи в компанията“, коментира той.

Междувременно Microsoft също наскоро стартира изследване във връзка със собствените си политики за тормоз и дискриминация. То ще бъде извършено от трета страна.

Освен с „вътрешните“ проблеми, касаещи работния процес, гейминг студиото предстои да обърне внимание и на забавените рилийзи на Overwatch 2 и Diablo IV.

„Знаем, че трябва да даваме съдържание на играчите ни по-редовно и да правим иновации, както в съществуващите ни игри, така и в нови такива“, обявиха от компанията, като анонсираха „вълнуващи новини“, които предстои да обявят в идните дни.

Сделката между Microsoft и Blizzard Activision ще бъде официализирана след произнасяне от страна на регулаторните органи.ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]