Видео

Мило Борисов: Следващата година няма да е лесна, защото навлизаме в рецесия (ВИДЕО)

от Диян Костадинов

17.12.2022„Аз съм много доволен, защото виждам, че тази година изложението BEGE в София е дори по-голямо от последното, което се проведе преди пандемията през 2019 г. Виждам много нови лица и компании, предимно в онлайн сектора, но и от традиционния бизнес, които са от Европа и извън Европа.” Това сподели в интервю за BetNews.bg Мило Борисов, основател на “Телематик Интерактив България” АД и собственик на CT Gaming, CT Interactive и казина Palms Bet.

Той посочи и акцентите в игралния и развлекателен бизнес: „Последните десетина години всичко, което е свързано с онлайн сектора и мобилните приложения, търпи огромен ръст. Разбира се, традиционните казина и съоръжения също се развиват, но по-бавно и това е обяснимо.”

„Развитието на индустрията вече е повече в посока към развлечения и ентъртейнмънт. Тоест виждаме не толкова хазартния елемент, но и други компоненти, които са свързани с по-забавни игри. В живите казина и онлайн студия освен традиционните игри на маса, има и персонал, който забавлява публиката и това са новите тенденции. Младата публика търси повече забавленията”, допълни той.

Относно периодът на пандемията и нейното отражение върху индустрията Борисов заяви, че „пандемията може би ще бъде още малко с нас. В Азия и по-конкретно в Китай, още има рестрикции и този период не може да приключи изведнъж.  Със сигурност ще има отражения и занапред. По време на пандемията на много локации традиционният бизнес не работеше и това даде голямо развитие на онлайн бизнеса.”

Също така той допълни, че „независимо от това, че пандемията вече не е такъв фактор, тя помогна не само да се ускорят процесите в онлайн хазарта и гейминг индустрията, но и за процесите на разплащанията, по-добрите технологични и бързи мрежи, които позволяват по-пълноценно изживяване в онлайн пространството.”

Мило Борисов сподели и какво е да управляваш такива големи компании в малка държава като нашата: „България е интересна страна. Тя е малка, но с много талантливи млади хора. За мен е приятно, че имам удоволствието да работя в такава среда. Живял съм в няколко други държави и мога да кажа определено, че тук процентът на хора, които са талантливи, мотивирани и които имат потенциал за развитие, конкретно в новите технологии, е много голям.”

Разговаряхме и за едно от най-значимите събития в родната игрална индустрия за 2022 г. „През изминалата година за нашият бизнес има един сериозен акцент. Това е възможността да излезем на българската фондовата борса с една от нашите компании Телематик Интерактив България АД. Това действително е пионерски ход, защото това е първата компания от индустрията, която излиза на фондовата борса”, заяви Борисов и допълни какво още предстои:

„Вече разкрихме и следващият си ход. Имахме среща с инвеститори и публично обявихме, че от догодина ще се листваме и на борсата във Франкфурт. По този начин търсим възможност за достъп до по-големи инвестиции, които да влязат в наши проекти и да достигнем до разширение на бизнеса, чрез възможности за придобиване на други бизнеси от Европа и извън Европа. Това ще ни даде възможност за по-бърз растеж.”

А ето и какво ни очаква през 2023 г. според Мило Борисов: „Следващата година няма да е лесна, защото влизаме в една икономическа спирала, която се характеризира като рецесия. Тя ще е различна в Европа, САЩ и на различните места по света, но това са глобални икономически процеси, които ще се отразят навсякъде.”

Сред другите сериозни фактори, влияещи на бизнеса, той посочи голямата инфлация и войната в Украйна, която се отразява на европейската икономика.

„Това са процеси, които създават една непредсказуемост на пазарите и не мога да дам ясна индикация как ще се развие глобалната индустрия. Но аз съм оптимист, защото мисля, че индустрията е жива. Това, което виждаме на изложението, показва, че има все още много потенциал, което може би ще компенсира тази икономическа стагнация, която наблюдаваме и се очаква”, поясни Борисов.

Какво още сподели основателят на Телематик Интерактив България АД и собственик на CT Gaming, CT Interactive и казина Palms Bet пред камерата на BetNews.bg, вижте във видеото.

YouTube video


ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]