Геймблинг

Над 90% от младите комарджии в Обединеното кралство слагат ограничения на залозите си

от BetNews

17.11.2023Проучване изследва нагласите на играчите по повод Седмицата на по-безопасния хазарт

Над 90 на сто от комарджиите на възраст между 18 и 34 години в Обединеното кралство налагат парично ограничение върху залозите си с цел да гарантират своята безопасност. Това показват данни от последното проучване на BetMGM, осъществено по повод Седмицата на по-безопасния хазарт.

В публично изявление от компанията коментираха, че искат да насърчат безопасно изживяване на всички любители на залаганията. Целта на изследването е да образова обществеността относно навиците и как играчите да залагат отговорно.

Голяма част от залагащите спестяват пари от спечелени залози

Според проучването над половината, или 51%, от анкетираните правят разлика между парите, които са в хазартните им сметки, и тези в банковите сметки. Малко по-нисък процент – 46 на сто, от тях казват, че влагат средствата, спечелени от залози, в своите спестявания.

Една четвърт от участниците в изследването посочват, че използват парите, които са придобили чрез хазарт, в спестяванията си, а 19 процента винаги или обикновено преследват загубите си, като отново изпитват късмета си.

„Индустрията се разви бързо през последното десетилетие – ние знаем много повече за отговорния хазарт и всеки в BetMGM е посветен на това да гарантира, че нашите клиенти играят безопасно. Ние сме огромен поддръжник на Седмицата на по-безопасния хазарт, но това е нещо, което е в основата на нашия бизнес през цялата година“, казва Сам Бехар, директор за Обединеното кралство в BetMGM.

Нараства отговорното залагане сред по-младите играчи

Той посочва, че е радващо нарастващото отговорно залагане сред по-младите играчи, но „винаги има още какво да се направи“. По думите му компанията се стреми да подобри и въведе нови методи, за да помогне на потенциалните проблемни комарджии.

„Към онези, които са признали, че преследват загубите си, и тези, които гледат на средствата в сметките си за залагания като на различни от тези в банковите им сметки, ние ги умоляваме да видят тези пари като имащи реална стойност “, допълва Сам Бехар.

BetMGM разполага с инструменти за подкрепа на играчи, които изпитват дискомфорт от хазартните си навици, като поддържат денонощна телефонна линия. Налице са още лимити за депозити, инструменти за самоизключване и ограничаване на рекламите, достъп до услуги за терапия, групи за подкрепа и т.н.ОЩЕ НОВИНИ