Избор на редактора

Награден фонд от 403 200 лева в първия за годината турнир Palms Royale Poker Series

от BetNews

23.02.2023Победителят Ангел Няголов грабна 82 250 лева

В продължение на една седмица – 06-12.02.2023 г., Grand Hotel Millennium в столицата стана арена на един от най-вълнуващите и запомнящи се покер турнири в България – Palms Royale Poker Series, организиран от Palms Royale Sofia. Наградният фонд и броят на участниците превърнаха надпреварата в най-голямото събитие в българската покер история до момента.

„Щастливи сме да обявим, че в трите стартови дни се състезаваха общо 352-ма души, които направиха 152 ри-ентрита. От тях 150 участника успяха да се класират за втория ден“, каза Руди Баков – изпълнителен директор на Palms Royale Sofia.

 

Първият шампион в Palms Royale Poker Series стана Ангел Няголов, който освен с умелата си езда и прозвището на един от най-добрите български състезатели по конен спорт – прескачане на препятствия, доказа, че знанията му в покера също са на изключително ниво. След дълга и изтощителна битка Няголов триумфира с кристалния плакет, който бе гарниран с ненадмината до момента сума от 82 250 лева. Негови подгласници станаха Константин Зердев, заслужил 52 400 лева от наградния фонд и Данаил Балкански, който се задоволи с третото място и 35 950 лева.

Освен основната надпревара се проведоха и два странични турнира, както и супер сателит. В първия ден се състоя Side event # 1 Knockout, в който се записаха 201 участника, а наградния фонд достигна 40 200 лева. Петър Цветанов спечели първия трофей за седмицата, а с това и сумата от 11 700 лева.

Набраната инерция продължи във вторник със Super Satellite, за който бяха обявени 20 гарантирани места. С 143 входа бяха осигурени 32 билета за основното събитие.

Side event # 2 Omaha се проведе в неделния ден. В него се включиха 45 участника, които направиха 23 ри-ентрита, а наградният фонд достигна 13 600 лева. Тук победата бе за Никола Декало, който заслужи сумата от 4 490 лева.

„Амбицирани сме да продължим с провеждането на още покер турнири, като с радост обявяваме, че следващото издание на Palms Royale Poker Series ще се проведе през октомври и ще бъде с награден фонд от 500 000 лева“, уверено заяви Руди Баков. „Тук е мястото специлно да благодаря на служителите на Palms Royale Sofia и на целия екип за отличната организация, която бе потвърдена от всички участници“, допълни още той.

За приповдигнатото настроение по време на 7-те дни от надпреварата се погрижиха STUDIO 54 Expose Team и трио TRINITY, Ралица Груева и Васил Хлебаров, Дарлин Родригес и балет Фламинго и Веси Попова. Уникално Belly dance show представиха Boryana dance, а точката на музикалните изпълнения бе дадена от танцова формация Free dance.

„Очакваме ви през месец май на първия международен покер турнир в България, който ще организираме заедно с Battle of Malta“, сподели пред участниците Руди Баков часове след края на първия турнир Palms Royale Poker Series.ОЩЕ НОВИНИ

image

Зеленски забрани онлайн залаганията за войниците на фронта

Украинският президент Володимир Зеленски подписа декрет, който забранява онлайн залаганията за всички военнослужещи от Военните сили на Украйна (ВСУ), съобщава KyivIndependent. Предложението за забраната идва от Съвета за национална сигурност и отбрана, който настоява за засилване на контрола над игралната индустрия в намиращата се в интензивна военна обстановка държава. Освен тоталната забрана, отнасяща се до […]

image

Баялцалиев пред BetNews: Промените във футбола трябва да се видят незабавно  

Детелин Баялцалиев е бивш футболен съдия. Като асистент рефер е ръководил повече от 550 мача в България и чужбина. С него разговаряхме за промените в българския футбол, които се надяваме да предстоят, както и за проблемите на съдийството у нас. Изборът за президент на БФС „Някои знаеха, че нямат шансове, но се явиха на изборите. […]

image

Молдова позволи рекламата на хазарт, за да подпомогне спорта

Република Молдова ще промени закона за забрана на рекламата на хазарт, който е в сила от няколко години. Това е съобщил министърът на образованието и изследванията Дан Перчун по време на среща с представители на спортните федерации в страната, пише Noi.md. За уверението, дадено от министъра, разказва президентът на молдовската футболна федерация Йон Поалелунджи. „Това, […]