Избор на редактора

Най-често срещаните грешки при избор на онлайн букмейкър

от Свилен Станчев

09.12.2022Да залагаш е страст, но неопитните играчи често правят грешки при избор на онлайн букмейкър. Ето за какво трябва да следите преди да се доверите и да залагате парите си.

Прекалено високи предварително обявени и заложени бонуси

Много често има възможност да получите оферти от лъжливи букмейкъри и измамници, които са много щедри с ясната цел да ви привлекат като клиент. Такива букмейкъри, които накрая няма да ви платят, биха направили и са готови на всичко. Ако някоя компания предлага бонуси, различаващи се много от конкурентите си на пазара, то е нужно да направите по-детайлна и обстойна проверка на въпросната компания с цел да се предпазите от бъдещи неприятности.

Нужно е да разберете, че в случая не размерът на бонуса е толкова важен, колкото условията, които трябва да изпълните. Най-често компаниите предлагат начални бонуси от порядъка на 200-300 лева, затова ако някъде ви предлагат повече, това следва да ви покаже, че нещо не е наред.

Не на последно място: един добър букмейкър се познава по това дали предлага периодични бонуси и оферти към своите играчи, за да показва лоялност, а не само да се възползва от техните депозити и най-често последващи загуби.

Мястото на букмейкъра при търсене не е решаващо

Нямайте пълно доверие при търсене в онлайн пространството. Когато се инвестират определена сума и време, всяка една компания може да бъде на челните позиции, но това далеч не трябва да бъде водещо при избора ви на букмейкър. Още повече, че голяма част от букмейкърите използват много нашумелите през последните години спонсорирани постове/реклами в Google или социалните мрежи, за да бъдат на първите места при търсене.

Не вярвайте на агресивните реклами

Не ви съветваме да се регистрирате и да откривате сметки в компании, използващи натрапчиви и агресивни реклами. Букмейкър, който е лидер на пазара, няма да си позволи да ви изпраща “спам” имейли или дразнещи изскачащи прозорци.

Не се поддавайте на имейли с “фантастични” оферти, тъй като често това е измама. В днешно време всеки може да си купи примамливо звучащ домейн, да подготви обещаващи текстове и изображения и да изпрати имейл до бъдещите си “жертви”. Това, разбира се, е подсигурено с куп положителни отзиви от уж реални хора и потребители.

Разберете плюсовете и минусите на букмейкъра

Не си правете регистрация и не играйте, в който и да е букмейкър преди да сте го разучили достатъчно добре и детайлно. За един нов прохождащ играч е трудно да разбере знаците, които показва един добър или не чак толкова такъв букмейкър.

Когато една компания предлага множество пазари за игра, това далеч не означава че тя е най-качествената. Това е потенциален знак за по-ниски коефициенти и лимити за залаганията ви. Когато един букмейкър предлага много пазари, това неминуемо води до нуждата от достатъчен брой бетинг експерти, които да следят промяната в коефициентите и да ги регулират, като това със сигурност не е рационално дори за най-големите бетинг компании от ранга на Bet365 и други.

Най-добрите букмейкъри на пазара правят, така че успешно да балансират броя на пазарите с качествени и адекватни коефиценти.

Не се ограничавайте с регистрация и игра само при един букмейкър

Бъдете сигурни и се уверете, че букмейкърът който сте избрали за игра ви предоставя това, което искате и имате нужда – брой пазари, коефициенти, cash out, бонуси и оферти и т.н.

Има компании, които пленяват играчите си с начален бонус, но след това не поддържат и не задържат интереса им чрез периодични бонуси за лоялност или пък други разнообразни оферти. При няколко седмично отсъствие от даден букмейкър, честа практика е той да ви изпрати интересен бонус или оферта, за се върнете отново при него.

Предвид конкуренцията на пазара почти всички букмейкъри непрекъснато предлагат интересни бонуси и промоции на своите клиенти, а също така и мащабни кампании от определен период от време с най-различни награди – парични, предметни, безплатни залози, определен брой безплатни завъртания и др.ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]