Новини

Най-важните новини и събития от последните седем дни

от BetNews

28.01.2024Новите законодателства в хазарта и безопасните залагания са теми на предстоящи конференции в Европа 

През март месец в Европа ще се проведат конференции, които ще обърнат внимание на новите законодателства в хазарта и безопасните залагания. Една от тях е Prague Gaming & TECH Summit в Чехия, на която ще бъдат обсъдени регулаторните рамки и актуализациите на съответствието в юрисдикциите на 20 държави. Очаква се да присъстват 300 представители на хазартната индустрия, като събитието ще се проведе на 26 и 27 март. Международни лектори ще обсъждат също темите за ФинТек, Уеб3 и най-новите разработки в Балтийския регион.

Новите законодателства в хазарта и безопасните залагания са теми на предстоящи конференции в Европа
ПРОЧЕТИ

За да оцелее бранша: Хазартните оператори искат разсрочване на дължимите такси 

Четирите най-големи организации на хазартната индустрия (Българската асоциация на хазартните дейности, Сдружението на организаторите на хазартни игри и дейности в България, Асоциацията на игралната индустрия в България и Българската гейминг асоциация) отправиха искане към финансовия министър Асен Василев. Писмото им беше изпратено във връзка с таксите за поддържане на лиценз за хазартни организатори. Те поискаха разсрочено плащане, за да не фалират и затварят обекти, както и за да не се съкращава персонал.

За да оцелее бранша: Хазартните оператори искат разсрочване на дължимите такси
ПРОЧЕТИ

Триумфът на Аляра – историята на шампионката от игрални зали “Империя” 

Проследихме спортния път на удивителната Аляра от Кърджали, която освен крупие в Imperia е също ММА шампион. Тя е печелила златни медали както в България, така и в чужбина. Започнала е да тренира още от ранна детска възраст, когато се е запалила по спорта.

Триумфът на Аляра - историята на шампионката от игрални зали "Империя"
ПРОЧЕТИ

Мегасделка: Нов гигант в игралния сектор на хоризонта в Европа

Френската лотарийна и хазартна компания La Française des Jeux (FDJ) е подала оферта да придобие Kindred Group за 2,45 милиарда евро, но за да се осъществи придобиването, има много условия, сред които са и регулаторните одобрения. Ако сделката стане, FDJ щe бъдe втopaтa нaй-гoлямa ĸoмпaния в eвpoпeйcĸия игpaлeн ceĸтop, защото ще има по-силен ръст на приходите и печалбите.

Мегасделка: Нов гигант в игралния сектор на хоризонта в Европа
ПРОЧЕТИ

BET прогнози: Много голове в Щутгарт, Медведев и Синер ще играят дълго

В края на тази седмица имаше много интересни футболни мачове, а освен тях се проведе финалът на тенис турнира от Големия шлем в Австралия. Един срещу друг се изправиха Нигерия – Камерун, Щутгарт – РБ Лайпциг, Лацио – Наполи, Яник Синер – Даниил Медведев.

BET прогнози: Много голове в Щутгарт, Медведев и Синер ще играят дълго
ПРОЧЕТИ

За да бъде изживяването от хазартните игри приятно и вълнуващо, играчите трябва запазват контрол над ситуацията и да залагат отговорно. BetNews ви съветва да залагате разумно!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК за още интересни новини от развлекателния сектор.ОЩЕ НОВИНИ

image

Суперкомпютърът на Opta “определи” шампиона на Евро 2024

Финалът на Шампионската лига вече е в историята, но феновете не трябва да чакат дълго за следващото си футболно приключение, което ще е продължително и интересно. Цялото внимание на футболния свят вече е насочен към Евро 2024. Тазгодишният турнир, 17-и в историята, ще се проведе от 14 юни до 14 юли в Германия с 24 […]

image

Ще има ли европейски регламент за забрана на рекламата за хазарт

Вероятно ще има известни затруднения, дори сериозни с рекламните бюджети на медиите, след като само за няколко дни предишният парламент успя да забрани хазартната реклама в медиите. Това прогнозира по БНР Соня Момчилова, член на Съвета за електронни медии и бивш председател на медийния регулатор. „Няма как в дълбочина да прогнозираме какво би се случило след […]

image

Европейската седмица за по-безопасен хазарт ще се състои от 18 до 24 ноември

Европейската седмица за по-безопасен хазарт ще е от 18 до 24 ноември. Това съобщи Европейската асоциация за игри и залагания (EGBA). Събитието е посветено на честването и насърчаването на отговорния хазарт. С него асоциацията отправя призив към компании в индустрията да демонстрират своя ангажимент за защита на играчите, както и да участват в дискусии по […]