Новини

Netflix изолира хазарта от рекламите в платформата

от BetNews

09.09.2022Стрийминг сайтът пуска нов, по-евтин абонамент

Netflix подготвя нов бизнес модел, който включва реклами. Новият абонамент на платформата вероятно няма да включва търговски съобщения за хазарт, политика или криптовалути.

Netflix търси начини да привлече нови клиенти, надявайки се, че предлагането на пакет с по-ниска цена ще помогне. По първоначална информация, новият абонамент ще струва около 8 долара на месец.

Тези, които не искат реклами, ще трябва да продължат да плащат повече

Новият абонаментен план за Netflix ще бъде достъпен от 1 ноември в различни страни, включително Австралия, САЩ, Канада, Обединеното кралство, Германия и Франция. Новината доведе и до критики от страна на потребителите, защото платформата доскоро се хвалеше, че е достъпна за гледане изцяло без реклами.

СЕМ ще сигнализира НАП при нарушение на закона за хазарта
ПРОЧЕТИ

Забрана на реклами

Други компании също поеха стратегия да не рекламират политическата и хазартната сфера поради липсата на регулация. Facebook първачално забрани спортните залагания и крипто рекламите, преди да ги разреши в определени региони през последните две години.

През 2019 г. Alphabet, компанията майка на Google, отмени забраната за реклами за спортни залагания в някои държави. Две години по-късно тя започна да разрешава реклами, свързани с криптовалута, позволявайки на борсите и доставчиците на портфейли да популяризират своите услуги в търсачката.

Този ход не винаги е носил само позитиви. Миналия месец Италия глоби Google с 1,45 милиона евро, след като реклами за хазарт се появиха в YouTube. Това беше, след като компанията уж възстанови забраната за съдържанието.

Известни личности няма да участват в реклами за хазарт в Нидерландия
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]