Видео

Николай Ишков: Олигарсите ме отказаха от футбола през 2004 г., сега ме интересуват само млади играчи (ВИДЕО)

от Стелиан Димитров

04.09.2022Причината да се замислям да се оттегля от футбола беше идването на Илия Павлов в Черно море. Това каза актьорът и бивш президент и собственик на варненския тим Спартак Николай Ишков пред Betnews в предаването „Прогнозите на Крум Савов“.

Екранният Стойчо Розата от комедийния сериал „Съни бийч“ е начело на Спартак (Варна) в периода между 1994 г. и 2004 г. По думите му, той разбира, че е време да се оттегли от футбола, когато през 2002 г. начело на другия голям варненски отбор идва именно Илия Павлов.

„На мен ми беше достатъчно ясно, че когато се появи един такъв олигарх от ранга на Илия Павлов, място за двама няма. Индиректно ми беше подметнато това нещо. Единствено само нещастието, което го споходи – убийството, което се случи през 2003 г. – ме задържа до 2004 г. На мен ми беше ясно, че отново някой друг ще поеме диригентската палка. А в България хората са много странни. Те не обичат да има конкуренция“, каза Ишков.

В отбори като Левски и ЦСКА има много интриги

 Много подводни камъни и интриги вижда футболният мениджър в грандове като Левски и ЦСКА. Според него, отборите с голяма история и традиции водят до изграждане на лъжовно чувство за незаменимост. „Всеки си мисли, че е единствен, неповторим, незаменим, че е по някакъв начин пренебрегнат. И създава на базата на своя опит и имидж напрежение. Винаги, когато леко се заклати корабът, тези хора започват да излизат, да правят анализ, да плюят…“, смята Ишков.

Според него в големите клубове агитките имат и все по-голяма роля. „Виновни за това са хората от Левски, ЦСКА. По времето на Батков и на Божков те изведнъж станаха доста сериозен фактор“, допълва бившият собственик на Спартак (Варна).

Бетинг компаниите подпомагат спорта

Увеличаващият се брой бетинг компании в страната Николай Ишков приема като положителен знак за футбола. „Хубавото е, че всички тези фирми, които са насочени към залозите и хазартната индустрия, подпомагат спорта“, казва той. Въпреки това все още не вижда желания резултат. „Промяна няма. Нашето първенство си е, меко казано, един отбор и поддържащи роли само“, смята Ишков, който четири години след оттеглянето от „Спартак“ се завръща към първата си професионална любов – актьорското майсторство и киното.

Отново на футболна вълна

Към настояща дата Николай Ишков отново се занимава с футбол. „Върнах си лиценза. Но само млади играчи ме интересуват“, коментира той възстановяването на правата си на футболен мениджър. „Сега 17-годишните се класираха за европейското първенство по футбол за юноши. Това е уникален шанс за това поколение и възможност. Според мен, концепцията е колкото се може повече колеги агенти да намерят добри места на младите талантливи момчета, които имат някакъв потенциал. Търсят се такива в Западна Европа навсякъде. Има шанс за тези момчета“, допълни още той.

YouTube video


ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]