Събития

Очаквания за Световния фестивал на индустрията за електронни спортове и видео игри (ESI London)

от BetNews

09.09.2023EA SPORTS, Pringles, G2 Esports и ESL Pro League са сред основните лектори на събитието 

Световният фестивал на индустрията за електронни спортове и видео игри (ESI London), провеждан от Esports Insider в Лондон, който ще се проведе на 19 и 20 октомври 2023, ще бъде едно от най-големите събития от подобен вид в Европа. Международната конференция ще се състои в BOXPARK Wembley за трета година. 

В продължение на два дни ESI London ще бъде дестинацията за е-спорт и видеоигри, където ще се съберат над 700 представители на различни гейм брандове, отбори, създатели и издатели на игри, медии, инвеститори и др.

Програмата на събитието включва сесии, семинари, панели и презентации на следните теми:
 • Бъдещето на Counter-Strike esports – Aлекс Инглот,  комисар на ESL Pro League и Маркус Шон, главен финансов директор на 9INE.
 • Перфектната esports арена не съществува? – Далиан Гент, събитиен и общностен координатор на SideQuest Gamers Hub заедно с Адам Райдингс, директор на Level Tap
 • Гейминг, esports, възстановяване и Фондация Invictus Games – Даниел Бингли, Мрежов архитект от RBL, Сам Нюъл, Директор по комуникации на фондация Invictus Games и Даниел Пентер, управляващ директор и съосновател на сдружението на ветераните в гейминга в Обединеното кралство. 
 • Кой тренира треньорите? – FITGMR
 • Повече от просто стрийм: Иновациите в esports преживяването – Лука Дрезга, Оперативен директор на Ars Futura
 • EA SPORTS FC – Нова ера със Сам Туркбаш, Старши директор и комисар, FC Esports – EA SPORTS.

Освен фокусираните върху индустрията сесии, във втория ден на ESI London ще се проведе и Checkpoint – събитие за икономиката на видеоигрите. То ще предостави множество панели и семинари за създатели на видеоигри, които ще им позволят да се срещнат и да дискутират различни теми с експерти от индустрията. 

Сред темите на панелите са:
 • Създатели на съдържание и esports организации: Къде е стойността? – Албан Дечелоте, Изпълнителен директор на G2 Esports, Мицуко Андерсон, Оперативен директор на DotX Talent, Фриман Уилямс, Мениджър на таланти на EXCEL ESPORTS
 • Обединяване на марки и създатели: Защо да работим заедно? – Морган Келум, Мениджър Общества и създадел на съдържание в Обединеното кралство за Logitech G
 • Кой остава в играта: Кампании за създатели, които изскачат – Давид Джувани, Старши бранд мениджър на Pringles EU, Аврил Райън, Асистент бранд мениджър Партньорство и промоции Pringles EU
 • Платформите за създатели: Променящият се пейзаж – Иможен Ууд, Съосновател на Socially

Пълната програма за ESI London може да бъде открита тук.

Освен информативни сесии и професионални възможности за нетуъркинг, ESI London ще даде и възможност за забавления и участие на гостите в състезанията „PopGolf“, „Bad Axe Throwing“ и „Meet Space VR“.

Турнирният партньор на Esports Insider за ESI London, Lionscreed, ще бъде домакин на финалите на живо на турнира Lions Clash Rocket League.

По време на ESI London някои от изложителите –  Canon & WEX, TalkTalk Business, ESG Gaming, Ross Video ще представят различни промоции и игри на своите марки.

За повече информация за ESI London 2023 и за закупуване на билети, кликнете тук.

Събитието ще предостави възможност на участниците да се срещнат с водещи експерти от индустрията, да научат за най-новите тенденции и да се свържат с други хора, които споделят техния интерес към еспорт и видеоигри.

Междувременно през октомври ще се проведат и следните гейм шампионати:
 • Основният турнир по League of Legends, който ще се състои от 10 октомври до 19 ноември. Неговият награден фонд е 2,2 милиона долара, а фаворитите са отборите на T1, G2 Esports, Royal Never Give Up. Според експертите в залаганията T1 е считан за фаворит за спечелване на турнира, след като е спечелил и миналогодишното издание. G2 Esports и Royal Never Give Up също са силни претенденти, като и двате отбора са печелили турнира в миналото.

 • Турнирът по Counter-Strike: Global Offensive в IEM Сидни, който ще бъде между 16 и 22 октомври. Неговият награден фонд е 250 000 долара, а победител се очаква да стане някой от отборите, които имат най-добри резултати до момента – Natus Vincere, FaZe Clan или G2 Esports. Natus Vincere е считан за фаворит за спечелване на турнира, след като е спечелил игрите и миналата година.

 • За купатата и парична награда от 40 милиона долара ще се борят в шампионата The International (Dota 2). Той ще се проведе между 12 и 29 октомври, а фаворитите са OG, PSG.LGD, Team Spirit. Очаква се отборът на OG да спечели турнира, след като е бил шампион и през 2022.

 • Три дни – 13-15 октомври – са планирани за края на FNCS Global Championship за Fortnite. Отборът победител ще вземе 3 милиона долара, най-добрите играчи са в Bugha, Mero, Clix, като очакванията са Bugha да отнесе наградния фонд. 


ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]